Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

13232 resultaten


ID: 88840 | Bouwkundig element

Hoeve 't  Lindenhof

Noordstraat 62 (Jabbeke)
Imposante historische polderhoeve die minimaal tot de 18de eeuw opklimt. De hoeve ligt in de bocht aan het noordelijke einde van de straat, en springt daardoor van ver in het oog.


ID: 88872 | Bouwkundig element

Hoeve Bonem

Oosternieuwweg 3 (Jabbeke)
Hoeve met 18de- en 19de-eeuwse losse bestanddelen op een rechthoekig, omhaagd en beboomd erf. De gebouwen liggen in U-vorm omheen een deels gekasseid, deels begraasd binnenerf.


ID: 88881 | Bouwkundig element

Herberg Het Schaekhof en brouwerij Den Anker

Oude Dorpsweg 71-73 (Jabbeke)
Voormalige herberg "Het Schaekhof", met achterliggend de voormalige brouwerij "Den Anker". De herberg zou voor het eerste vermeld zijn in een document van 1550-51, en zou vanaf midden 18de eeuw gecombineerd worden met een brouwerij. In de 19de eeuw eigendom van de Brugse notaris Bernard Verhulst. Brouwerij en herberg sloten in 1920 definitief de deuren.


ID: 88752 | Bouwkundig element

Hoeve 't Guysenhof

Oudenburgweg 50 (Jabbeke)
Hoeve "'t Guysenhof", met haar naam verwijzend naar haar geschiedenis als één van de 167 achterlenen van de baronie van Guysen.


ID: 88889 | Bouwkundig element

Hof van Proven

Popstaelstraat 72 (Jabbeke)
Monumentale hoeve, die met haar huidige voorkomen nog steeds getuigt van het enorme historische belang van deze site. De huidige gebouwen gaan in kern tot de 16de en de 17de eeuw terug. De benaming van de hoeve deed haar intrede omstreeks 1501, als Jan van Gistel, Heer van der Mote en van Proven, de bezitting door huwelijk in handen krijgt. losse bakstenen bestanddelen op een groot, vierkant erf met een monumentale omwalling.


ID: 88824 | Bouwkundig element

Hoeve De Rode Poort

Spanjaardstraat 47 (Jabbeke)
Hoeve met losse bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken op een deels verhard erf aan de straat. De benaming van de hoeve is vrij recent en is ontleend aan een hoeve verder in de straat. Sommige auteurs hebben het ook over de "Schaep Hofstede". Toegankelijk via een hek met twee witgekalkte bakstenen hekpijlers.


ID: 88826 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Spanjaardstraat 53 (Jabbeke)
Hoeve met losse bestanddelen op een rechthoekig erf met ten zuiden een poel. In kern is de hoeve 18de-eeuws; de meeste gebouwen zijn echter gebouwd in de 19de eeuw.


ID: 88756 | Bouwkundig element

Hoveniershof

Stationsstraat 63 (Jabbeke)
Fraaie 18de-eeuwse hoeve "Hoveniershof", bestaande uit twee parallelle, haaks op de straat ingeplante lange gebouwen op een verzorgd begraasd erf aan de straat.


ID: 88759 | Bouwkundig element

Hoeve Tempeliershof

Torhoutweg 22 (Jabbeke)
Indrukwekkende hoeve met losse bakstenen bestanddelen geschikt rond een vierkant gekasseid binnenerf met grote treurwilg. Ten zuiden, woonhuis op L-vormig grondplan, volgens de literatuur in kern eind-17de-eeuws, maar met belangrijke uitbreidingen van circa 1864 en recent gerenoveerd, deels als gastenkamers. Ten westen, grenzend aan de straat, de schuur, in zijpuntgevel uit 1822 gedateerd. Ten noorden het opvallend lange stalvolume, deels 18de-eeuws, ten westen met uitbreiding van circa 1864.


ID: 88892 | Bouwkundig element

Hoeve en herberg De Halve Mane

Vaartdijk-Noord 2, Westernieuwweg 90 (Jabbeke)
Hoeve met losse bakstenen bestanddelen, waarvan het ruime woonhuis langs de Westernieuwweg vermoedelijk in kern 17de-eeuws is en vanaf de 18de eeuw herberg "De Halve Mane" huisvestte. In het verlengde van dit woonhuis, een laag stalgebouw uit 1878, verbreed in 1975. Ten oosten van het woonhuis, een erg lang, smal stalvolume dat in kern 18de-eeuws is, maar in de 19de eeuw in verschillende fases werd verlengd.