Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

13232 resultaten


ID: 5782 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis

Raapstraat 15 (Antwerpen)
Laatclassicistisch burgerhuis met enkelhuisopstand uit het laatste kwart van de 18de of het eerste kwart van de 19de eeuw. In 1886 liet ‘agent d’affaires’ E. Liebrechts door Jan Kockerols een neoclassicistisch geveldecor toevoegen, dat recent opnieuw werd verwijderd.


ID: 5784 | Bouwkundig element

Rococopoort van gesloopt herenhuis

Raapstraat 29 (Antwerpen)
Rococopoort uit het derde kwart van de 18de eeuw, laatste restant van een gesloopt herenhuis met dubbelhuisopstand, vermoedelijk een traditionele kern minstens opklimmend tot de 17de eeuw, aangepast in de 18de en de 19de eeuw.


ID: 5786 | Bouwkundig element

De Rape

Raapstraat 33 (Antwerpen)
Traditioneel breedhuis genaamd "de Rape", te dateren in de 16de eeuw. Het pand zou een overblijfsel zijn van het voormalige Artilleriehuis. Van het oorspronkelijke gebouw rest enkel de heropgebouwde voorgevel,zonder het getrapte dakvenster.


ID: 5781 | Bouwkundig element

Traditioneel diephuis

Raapstraat 5 (Antwerpen)
Diephuisje van drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak, dat mogelijk opklimt tot de 18de eeuw. Gesloopt en heropgebouwd in 1992.


ID: 10809 | Bouwkundig element

Kasteel Reigershof

Reigersbosdreef 1, 1A (Antwerpen)
Kasteel Sterrenhof of Reigershof, ook Hof van Delft of Hof Le Grelle genoemd respectievelijk naar de familie die het sinds eeuwen in bezit heeft, of naar zijn huidige bewoner Daniël Legrelle.


ID: 11632 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Reigershoek 3 (Antwerpen)
Hoeve met woonhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, in kern mogelijk opklimmend tot de 18de eeuw.


ID: 11633 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Reigershoek 4 (Antwerpen)
Hoeve met losstaande bestanddelen; woning in kern opklimmend tot de 18de eeuw (zie Ferrariskaart) met bijgebouwen van latere datum: woonstalhuis ten noorden, wagenhuis ten oosten en schuur ten zuiden. Verankerde bakstenen gebouwen onder zadeldaken


ID: 4496 | Bouwkundig element

De groote witte Arend

Reyndersstraat 18 (Antwerpen)
Patricierswoning met gebouwen in traditionele stijl uit 16de eeuw en 17de eeuw mogelijk met oudere kern, de voorgevel aangepast in rococostijl omstreeks 1750, met een barokarcade op de binnenplaats.


ID: 4499 | Bouwkundig element

Winkelhuis in neoclassicistische stijl en Mariabeeld

Reyndersstraat 26-28 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl op de hoek van Reyndersstraat en Leeuwenstraat. Opgetrokken door de ‘bimbelotier’ Pierre Cools-De Cort in 1878. Paul Cools breidde het gebouw in 1903 uit en verving de winkelpui van het hoekpand. Madonna met kind, geplaatst in 1707. Het pand werd in 2011 gesloopt, de winkelpui en het Onze-Lieve-Vrouwebeeld werden ontmanteld in 2015 in de nieuwbouw geïntegreerd.


ID: 4490 | Bouwkundig element

Groote Hage en Peerhage

Reyndersstraat 43 (Antwerpen)
Herenhuis in rococostijl tussen 1759 en 1781 opgetrokken door de katoenhandelaar Henry Beynen, lid van het Meerseniersambacht. Het hotel, dat uit een voorhuis en een achterhuis bestond, vormde een samenstel van de vroegere huizen “Peerhage”, “Groote Hage”, “Cleyne Hage” en “Witte Lelie”.