Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

13232 resultaten


ID: 88385 | Bouwkundig element

Hoeve

Stokhovestraat 20 (Oostkamp)
Vrij imposante 18de-eeuwse hoeve. Hoeve bestaande uit een woonhuis met aanpalende stallen, een kleine stal en enkele recente landgebouwen. In 1942 wordt het woonhuis uitgebreid. De bijgebouwen ten noorden en ten westen van het woonhuis dateren van de jaren 1960-1970.


ID: 88387 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Stokhovestraat 28 (Oostkamp)
Hoeve met losse bestanddelen daterend van het einde van de 18de of het begin van de 19de eeuw. Erf afgezoomd met meidoornhaag en rood beschilderd ijzeren hekken tussen twee wit beschilderde, betonnen paaltjes. Eénlaags boerenhuis van vijf traveeën. Ten oosten een aangebouwd, tweeledig bakhuisje. Bakstenen stalgebouw onder een licht overkragend zadeldak.


ID: 88063 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Stuivenbergstraat 112 (Oostkamp)
In oorsprong zeker 18de-eeuwse hoeve van het langgeveltype. Dieper in gelegen langwerpig volume bestaande uit een boerenwoning van vijf traveeën, een aanpalende schuur en een stal; het geheel onder één uniform zadeldak bedekt met Vlaamse pannen.


ID: 88065 | Bouwkundig element

Hoeve Hulsthof

Stuivenbergstraat 128 (Oostkamp)
Hoeve zeker daterend van het derde kwart van de 18de eeuw. Boerenhuis, in kern vermoedelijk opklimmend tot de 18de eeuw; heden opgebouwd uit twee volumes onder een apart zadeldak; Langwerpige, ten noorden in het verlengde van het boerenhuis aanpalende stal onder een licht overkragend zadeldak. Bakhuis gelegen aan de erftoegang.


ID: 88286 | Bouwkundig element

Hoeve d'Hoge Schuere

Tempeliersstraat 6 (Oostkamp)
Hoeve zogenaamd d'Hoge Schuere, confer uithangbord, die in kern zeker teruggaat tot de 18de eeuw. Bewaarde schuur; verankerde baksteenbouw onder een uniform pannen zadeldak, met aan de zuidzijde een lichte overkraging. De zuidzijde bewaart sporen van de oude luchtsleuven en zware X-vormige verankeringen. Later ingebrachte openingen onder meer met luik.


ID: 88390 | Bouwkundig element

Hoeve Joseph Gheselle

Veldhoekstraat 1 (Oostkamp)
Zeer open gelegen, imposante 18de-eeuwse hoeve, gesitueerd op een uitgestrekt perceel. De hoeve bestaat uit een dwarsschuur en recht ertegenover een zeer lang boerenhuis van het langgeveltype. Achter het nu volledig tot woonhuis omgevormde boerenhuis staan nog een bijkomend landgebouw en een voormalige ast. Het erf is volledig uniform met gras begroeid. Ten laatste in 1882 wordt het woonhuis vergroot en is er een bakhuisje achter het woonhuis opgetrokken. In 1944 wordt de tabaksdrogerij achter het woonhuis gebouwd.


ID: 88072 | Bouwkundig element

Hoeve Ter Vijver

Vliegweg 10 (Oostkamp)
In kern 18de-eeuws gebouwenbestand, dat in de 19de eeuw is verbouwd. Oudere gebouwen loodrecht op weg gelegen: verankerde, witgeschilderde baksteenbouw op een zwart gepekte plint, onder zadeldaken met Vlaamse pannen.


ID: 88073 | Bouwkundig element

Hoeve  Het Groene

Vliegweg 20 (Oostkamp)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen rondom een deels verhard erf, opklimmend tot de 18de eeuw. Boerenhuis, bergschuur/wagenkot, schuur, runder- en varkensstal rondom een erf dat deels voorzien is van kasseien. Aan de straatkant een ijzeren afsluitingshekken tussen rechts een bakstenen pijler met deksteen en links een muur met ezelsrug; in de muur zit een beeldnis.


ID: 88075 | Bouwkundig element

Hoeve

Vliegweg 24 (Oostkamp)
Hoeve daterend van circa 1800, bestaande uit een loodrecht op de straat geplaatst boerenhuis en een ten zuiden gelegen schuur/stalvolume dat langs de straat staat. Erftoegang via ijzeren hekken tussen twee vrij imposante, witgeschilderde, bakstenen pijlers met een zwart gepekte plint en met piramidale bekroningen.


ID: 217043 | Bouwkundig element

Schandpaal

Waterstraat (Oostkamp)
Schandpaal van de voormalige heerlijkheid Rode-Nieuwenhove, gelegen in het gehucht Nieuwenhove in een bosje tussen de Waterstraat, de Kampveldstraat en de Waardammebeek.