Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

13232 resultaten


ID: 27661 | Bouwkundig element

Boerenwoning en bakhuis

Ronsen Heerweg 2 (Oudenaarde)
Aan de straat gelegen boerenwoning van zes traveeën onder zadeldak, waarschijnlijk uit de tweede helft van de 18de eeuw en half schuilgaand achter kleine omhaagde laagstamboomgaard. Ten zuidwesten, zijdelings aan de Sleegstraat palend verlengd bakstenen bakhuis onder pannen zadeldak.


ID: 27821 | Bouwkundig element

't Groot Hof

Ronsen Heerweg 66 (Oudenaarde)
Hoeve waarvan de bedrijfsgebouwen deels gesloopt zijn. IJzeren toegangshek aan hekpijlers. Ruime boerenwoning van zeven traveeën, onder zadeldak. Vlechtingen in de zijpuntgevel als rest van een minstens 18de-eeuwse kern, doch met 19de-eeuwse aanpassingen. Haakse, gewitte bakstenen vroegere dwarsschuur op het voorerf.


ID: 27823 | Bouwkundig element

Hoeve

Roosstraat 3 (Oudenaarde)
Hoeve, vermeldenswaardig als rest van site met samengestelde walgrachten aan de rand van de kouter en ten oosten van de Oossebeek. Aanvankelijke vierkante omgrachting van het woonhuis voor minder dan de helft behouden namelijk aan de noordwest- en noordooostzijde. Vrij sterk vernieuwd bakstenen boerenhuis met min of meer bewaard volume en lengte van vijf traveeën. Grote vroegere bakoven, waarschijnlijk nog uit de 18de eeuw.


ID: 27485 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Sint-Hilariuslindestraat 5 (Oudenaarde)
Aan de straat gelegen hoeve met losse bestanddelen minstens uit het tweede kwart van de 19de eeuw. Ten noordwesten, boerenwoning met licht getoogde deur met bakstenen omlijsting uit de 18de eeuw en zijgevel met vlechtingen. Ten oosten, stal onder mank zadeldak met gewitte gevels. Ten zuidoosten, dwarsschuur. Ten zuidwesten, stal en bakhuis onder verspringend zadeldak.


ID: 27534 | Bouwkundig element

Watermolen Abdijmolen

Sint-Salvatorsstraat 5 (Oudenaarde)
Achterin staand vrij hoog rechthoekig bakstenen gebouwtje van twee traveeën diep, onder zadeldak, voorheen horend bij de Sint-Salvatorsabdij. jKorenwatermolen, opgericht vermoedelijk in de jaren 1870, partieel verscholen achter elektriciteitscabine van circa 1925. Resten van achter aangebouwd L-vormig bakstenen landelijk bedrijfsgebouw uit de tweede helft van de 19de eeuw, vroeger onderdeel van de grote hoeve met brouwerij, stokerij en maalderij.


ID: 27779 | Bouwkundig element

Hoeve

Smissestraat 25 (Oudenaarde)
Lang boerenhuis van acht traveeën onder pannen zadeldak (nok loodrecht op de straat), opklimmend tot het eerste kwart van de 18de eeuw doch met latere aanpassingen.


ID: 27486 | Bouwkundig element

Jachthuis Speelhof

Speelstraat 1 (Oudenaarde)
Vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Bakstenen gebouw met zandstenen muurbanden en hoekblokken op eerste bouwlaag wijzend op de traditionele kern.


ID: 27707 | Bouwkundig element

Hof ten Eede

Ten Eede 1 (Oudenaarde)
Achterin in bochtig verloop van de straat gelegen mooie vierkante semigesloten hoeve uit de tweede helft van de 18de eeuw met aanpassingen in de loop van de 19de eeuw. Bedrijfsgebouwen naar verluidt in 1902 afgebrand en heropgebouwd op oude grondvesten. Verankerde gewitte bedrijfsgebouwen in U-vorm met gepikte plint onder doorlopend zadeldak rond gekasseid erf.


ID: 27708 | Bouwkundig element

't Inrijhof ten Eede

Ten Eede 2 (Oudenaarde)
Op het einde van de weg gelegen hoeve met losse bestanddelen in U-vorm, in kern uit de eerste helft van de 18de eeuw en aangepast in de eerste helft van de 20ste eeuw. Baksteenbouw onder zadeldaken. Toeganspoort met brede rechthoekige doorrit en bewaard houten gebint. Ten noordwesten, boerenwoning van zeven traveeën en één bouwlaag onder pannen dak. Ten noordoosten, schuur uit de 19de eeuw met resten van vakwerkbouw.


ID: 27585 | Bouwkundig element

Semi-gesloten hoeve

Tenberge 1 (Oudenaarde)
Semi-gesloten hoeve, afgelegen en langs aardeweg te bereiken, gebouwd als hoeve van de abdij van Ename. Begin 20ste eeuw zogenaamd "t Jeneverhof", opklimmend tot het derde kwart van de 18de eeuw, dienstgebouwen heropgebouwd wellicht in de 19de eeuw.