Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

39121 resultaten


ID: 35603 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Meirstraat 18 (Deinze)
Hoeve met losse bestanddelen rondom boomgaard; daterend uit eind 18de eeuw en 19de eeuw. Linde aan het groengeschilderde ijzeren hek. Notelaar voor het huis. Ten noordwesten, boerenhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen).


ID: 35605 | Bouwkundig element

Dwarsschuur

Meirstraat 36 (Deinze)
Aan de straat gelegen eenvoudige dwarsschuur van vier traveeën, naar verluidt gedateerd 1847.


ID: 35599 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein van Vosselare en neerhof

Meirstraat 7, 13 (Deinze)
Kasteeldomein opklimmend tot midden 14de eeuw. Het landhuis werd verschillende malen heropgebouwd, door architect Louis Minard verbouwd in 1856 en 1873, maar in 1923-1924 volledig heropgebouwd onder Van Herrewege-De Wilde. Sober landhuis van drie bouwlagen onder mansardedak omgeven door . Op een eilandje in de vijver bevindt zich een bakstenen torengebouwtje in gotische stijl. Ten westen van het kasteeldomein neerhof met boerenwoning van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak, vermoedelijk naar ontwerp van Louis Minard.


ID: 130797 | Landschappelijk element

Leilindedreef bij Kasteel Hansbeke

Melkerijstraat (Deinze)
Een kasteeldreef van circa 370 meter lang verbindt het kasteel met het dorp van Hansbeke. De dreef is uniek omdat ze nog op traditionele wijze wordt gesnoeid. De dreef is een zeldzaam voorbeeld van een geleide lindedreef.


ID: 35265 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Melkerijstraat 10 (Deinze)
Voormalige boerenarbeiderswoning uit tweede helft 19de eeuw met vier traveeën en één bouwlaag met zadeldak.


ID: 35268 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Melkerijstraat 22 (Deinze)
Boerenarbeiderswoning gelegen in omhaagde tuin en daterend uit eind 18de eeuw of begin 19de eeuw; vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak.


ID: 35264 | Bouwkundig element

Onderwijzerswoning

Melkerijstraat 9 (Deinze)
Onderwijzerswoning bij een nu verdwenen schooltje, opgericht tijdens de schoolstrijd in 1879-80 op grond van de heer Borluut. Bakstenen enkelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Centraal op de borstwering tussen de twee bouwlagen, nis met Mariabeeld. Links lager zijaanbouwsel onder afgewolfd dak.


ID: 35491 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Merendreedorp 17 (Deinze)
Klein rijhuisje van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), daterend uit de 19de eeuw.


ID: 35493 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Merendreedorp 18 (Deinze)
Hoekhuis van twee bouwlagen onder zadeldak (pannen); opklimmend tot eind 18de eeuw of begin 19de eeuw.


ID: 35489 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Radegonde

Merendreedorp 22B (Deinze)
Enige Belgische kerk toegewijd aan de Heilige Radegonde. De oudste delen van de huidige kerk klimmen op tot de eerste helft van de 12de eeuw en werden gedeeltelijk op oude funderingen gebouwd. De plattegrond ontvouwt een driebeukig pseudobasilicaal schip van zes traveeën met pseudotransept en vlak afgesloten koor, geflankeerd door sacristieën. Huidig uitzicht voornamelijk aansluitend bij de romaanse stijl met typische achtkantige kruisingstoren. Huidige voorgevel, opgetrokken uit baksteen in 1881-82.