Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

39144 resultaten


ID: 24832 | Bouwkundig element

Huis A la demie Lune

Groentenmarkt 3 (Gent)
Bepleisterde voorgevel van drie traveeën, drie bouwlagen en een plat dak, met een 19de-eeuwse ordonnantie en winkelpui. Sinds 1883 is "Vve Tierenteyn-Verlent, mostaardfabriek" in dit huis gevestigd.


ID: 26654 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Groenvinkstraat 13 (Gent)
Voormalige hoeve met losse bestanddelen, en deels beboomd voorerf. Achterin gelegen (zuiden) woning op T-vormige plattegrond minstens opklimmend tot 16de-17de eeuw, doch oorspronkelijke functie onbekend. Dubbelhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder snijdende zadeldaken (Vlaamse pannen), tussen aandaken met muurvlechtingen.


ID: 26655 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Groenvinkstraat 21 (Gent)
Dubbelhuis van drie traveeën en één bouwlaag, onder zadeldak, gedateerd 1866.


ID: 26657 | Bouwkundig element

Twee arbeiderswoningen

Groenvinkstraat 68-70 (Gent)
Twee aan de straat gelegen arbeidershuizen van één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit eerste helft 19de eeuw.


ID: 26658 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Groenvinkstraat 74 (Gent)
Dubbelhuis van drie traveeën en één bouwlaag, onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), uit begin 19de eeuw.


ID: 26777 | Bouwkundig element

Begijnhofkerk Heilige Elisabeth van Hongarije, Heilige Michael en Heilige Engelen

Groot Begijnhof (Gent)
Driebeukige basilicale kerk van negen traveeën met recht afgesloten koor van één travee; ronde traptoren op polygonale aanzet in de oksel van westgevel en noordelijke zijbeuk. Plannen naar ontwerp van J. Bethune, eerstesteenlegging op 29 september 1873 en plechtige kerkwijding op 29 september 1875. Calvarieberg onder portiek met versierde puntgevel opgericht in 1875 tegen de oostgevel naar ontwerp van J. Bethune.


ID: 122162 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Groot Begijnhof

Groot Begijnhof 2-98, 69A (Gent)
In 1872 kocht hertog Engelbertus van Arenberg het noordwestelijk deel van de Sint-Baafskouter te Sint-Amandsberg ter grootte van 8 hectare de zogenaamde Nieuwhofkouter. In 1873 werd naar ontwerp van architect Arthur Verhaegen begonnen aan de bouw van het begijnhof, volledig opgevat naar het patroon van de middeleeuwse begijnhoven als een ommuurde stad binnen een stad en overeenkomstig geïnspireerd op de Vlaamse gotische stijl van de 15de eeuw. Het begijnhof met zijn veertien conventen voor circa dertig begijnen en zijn tachtig huizen werd op 29 september 1874 ingehuldigd. Het begijnhof telt drie pleinen, namelijk het Sint-Elisabethplein, Sint-Beggaplein en Sint-Antoniusplein.


ID: 25331 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Grootkanonplein 2, Langemunt 58 (Gent)
Vier bouwlagen hoog hoekhuis, oorspronkelijk twee woningen onder mansardedak met dakkapellen. Aan Langemunt rijhuis met bepleisterde lijstgevel van drie traveeën uit de tweede helft van de 19de eeuw. Hoekhuis met verankerde en bepleisterde lijstgevels aan voor- en zijkant van respectievelijk vijf en drie traveeën, in kern opklimmend tot de 18de eeuw.


ID: 24845 | Bouwkundig element

Stadswoning

Grootkanonplein 3 (Gent)
Diephuis van twee traveeën en vier bouwlagen onder schilddak, met een bepleisterde en beschilderde lijstgevel, uit eerste helft 19de eeuw.


ID: 24846 | Bouwkundig element

Stadswoning

Grootkanonplein 4 (Gent)
Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen met een bepleisterde en beschilderde lijstgevel uit 19de eeuw.