Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

39144 resultaten


ID: 24849 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Grootkanonplein 7 (Gent)
Diephuis van vier traveeën en vier bouwlagen met schilddak en een bepleisterde en beschilderde lijstgevel uit 19de eeuw.


ID: 20353 | Bouwkundig element

Stadswoningen

Grote Huidevettershoek 2-3, 2A (Gent)
Stadswoningen met 19de-eeuwse lijstgevels van drie en vier traveeën met drie bouwlagen.


ID: 20354 | Bouwkundig element

Burgerhuizen in second-empirestijl

Grote Huidevettershoek 4-5 (Gent)
Breedhuis, opgesplitst in twee woningen, van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde lijstgevel in second-empirestijl uit het midden van de 19de eeuw.


ID: 20355 | Bouwkundig element

Burgerhuizen, gedateerd 1854

Grote Huidevettershoek 6-7 (Gent)
Breedhuis van drie traveeën, verdeeld in twee woningen, en drie bouwlagen, onder een zadeldak. Eclectische lijstgevel van baksteen, waarbij het friesopschrift de vermelding bevat "Vrij huis vrij erve - Anno 1854".


ID: 20356 | Bouwkundig element

Architectenwoning Louis Minard

Grote Huidevettershoek 8 (Gent)
Voormalig Huis Minard, sinds 1902 Vrijmetselaarstempel. Herenhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen met zadeldak, gebouwd naar ontwerp van de bouwheer, architect Louis Minard, rond 1846. Voorgevel opgevat als een bepleisterde en beschilderde lijstgevel met enkelhuisopstand. Uitgewerkt interieur op de gelijkvloerse verdieping naar ontwerp van Minard in neogotische en neoromaanse stijl. Achterbouw uitziend op de Korianderstraat, gebouwd in opdracht van de "Société civile - La Liberté" als "temple maçonique", met een gesloten bakstenen gevel gebouwd in 1902 naar ontwerp van Ferdinand Dierkens.


ID: 20357 | Bouwkundig element

Rijhuis

Grote Huidevettershoek 9 (Gent)
Rijhuis met eenvoudige bepleisterde lijstgevel van drie traveeën en drie bouwlagen, voorzien van rechthoekige vensters en daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 26963 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Nieuwgoed of Nieuwenhove

Grotesteenweg-Zuid 2-8 (Gent)
Kasteel met 18de- en 19de-euwse aanhorigheden en hoeve gelegen in een enorm domein met park, vijver en landerijen begrensd door de Rijvisschestraat, Grotesteenweg-Zuid en Heistraat en vanaf elk van deze straten toegankelijk via drie rechte dreven. Nadat het oorspronkelijke kasteel In 1915 uitbrandde, werd in opdracht van ridder E. Soenens een volledig nieuw kasteel met neo-Lodewijk XVI-voorgevel gebouwd door architect V. Vaerwyck in 1928.


ID: 26964 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein De Klosse

Grotesteenweg-Zuid 22-24 (Gent)
Zomerverblijf met omwald kasteeltje en prachtig park, vanaf de steenweg toegankelijk via een lange gekasseide beukendreef. Een brug over de wal met smeedijzeren leuningen verleent toegang tot de voortuin en het kasteeltje. Heden classicerend gebouw, naar verluidt op een zolderbalk gedateerd 1845, volgens kadastergegevens van 1847, mogelijk met behoud van een oudere kern. Alleenstaand gebouw op rechthoekige plattegrond met centrale trapezoïdale uitbouw aan de voorzijde. Voorgevel van zeven traveeën met twee en een halve bouwlaag onder schilddak.


ID: 20372 | Bouwkundig element

Hoek- en rijhuis

Guldenspoorstraat 2, 2A-C, Hertstraat 1 (Gent)
Hoekhuis, kadastraal geregistreerd in 1862 en gebouwd in opdracht van bouwheer Désiré Rutsaert als een eenheidsbebouwing met het aanpalende rijhuis. Volgens een bouwaanvraag van 1883 liet dezelfde bouwheer een winkelpui toevoegen aan de zijde van de Hertstraat. Geheel van zes traveeën, respectievelijk vier en twee, en twee en een halve bouwlaag onder een afgewolfd zadeldak, met een bepleisterde en beschilderde lijstgevel.


ID: 20364 | Bouwkundig element

Burgerhuis en hoekhuis

Guldenspoorstraat 27-31, 31A (Gent)
Enkelhuis van drie traveeën en hoekhuis van zes traveeën met drie bouwlagen, volgens archiefstukken van 1862.