Uw zoekopdracht geeft 38971 resultaten. Het maximum aantal zoekresultaten werd beperkt tot 10000. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen.

38971 resultaten


ID: 378 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand

Broekstraat zonder nummer (Aalst)
De bakstenen wegkapel werd in 1897-1898 in neogotische stijl gebouwd door bewoners van de Kapelleommegang en de Broekstraat. De kapel, op rechthoekig grondplan opgetrokken, heeft een driezijdige beëindiging. De zijgevels zijn met kleine spitsboograampjes geopend, de voorgevel heeft een onder een spitsboog geplaatste deur met vast bovenlicht.


ID: 166 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Domein Ronsevaal

Brusselbaan 2, Brusselse steenweg 211-213 (Aalst)
Het domein Ronsevaal omvat het eclectisch landhuis met aanhorigheden uit circa 1892-1895, het omgevend landschappelijk aangelegd park met daarin de in 1930 opgerichte cottagevilla Les Trembles, die in 1960 L-vormig uitgebreid werd naar ontwerp van architect Jacquelin Taylor Robertson en voorzien werd van een eigen tuinaanleg door Russell Page.


ID: 164 | Bouwkundig element

Landgoed Rozenhof of Roseraie

Brusselse steenweg 75 (Aalst)
Neoclassicistisch getint landhuis van het dubbelhuistype met twee bouwlagen van zeven traveeën, onder mansardedak, uit midden 19de eeuw, in een grote tuin met hek met ijzeren balusters en berkendreef. Links, neogotische kapel van de 19de eeuw door architect Jean-Baptiste de Béthune.


ID: 163 | Bouwkundig element

Herberg Het Muisken

Brusselse steenweg zonder nummer (Aalst)
L-vormig hoevetje met onverhard erf. Aan de straat, boerenhuis met bomen ervoor.


ID: 7 | Bouwkundig element

Mouterij

Burchtstraat zonder nummer (Aalst)
Voormalige mouterij, eind 19de-begin 20Ste-eeuws, thans (1978) stapelplaats van de "Glucoseries Réunies".


ID: 328 | Bouwkundig element

Hoeve De Vis

Churchillsteenweg zonder nummer (Aalst)
Opmerkelijke semi-gesloten, op veeteelt afgestemde hoeve uit eind 19de eeuw tot begin 20ste eeuw, met latere bijbouwen. Eenvoudig woonhuis van twee bouwlagen onder zadeldak ingeplant in de westhoek.


ID: 490 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Corenteweg 2, Waverstraat 71 (Aalst)
Langgestrekt hoevetje met aanleunende schuur en haakse stal, dat een mooi volumespel vormt.


ID: 14 | Bouwkundig element

Herenhuis

Cumontstraat 11-13 (Aalst)
Herenhuis van acht traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel op arduinen plint. Bredere linker poorttravee en voordeurrisaliet.


ID: 15 | Bouwkundig element

Herenhuis

Cumontstraat 9 (Aalst)
Herenhuis met vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, daterend uit eind 19de eeuw. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel op arduinen plint. Uitgewerkte gevelbekroning met kroon- en tandlijst op modillons met maskerkop afwisselend met casementen.


ID: 18 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Dendermondse steenweg 16 (Aalst)
Huis met twee bouwlagen van drie traveeën onder zadeldak, uit het tweede kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde lijstgevel op arduinen plint.