Uw zoekopdracht geeft 38984 resultaten. Het maximum aantal zoekresultaten werd beperkt tot 10000. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen.

38984 resultaten


ID: 208942 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Dendermondse steenweg 162A (Aalst)
Herenhuis van het dubbelhuistype, twee en een halve bouwlaag van vijf traveeën onder tentdak, uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 19 | Bouwkundig element

Twee burgerhuizen

Dendermondse steenweg 18-20 (Aalst)
Twee huizen met twee bouwlagen van drie traveeën onder mansardedak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde lijstgevel met imitatiebanden.


ID: 21 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Denderstraat 20 (Aalst)
Huis van drie bouwlagen met drie traveeën onder mansardedak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Druk versierde bepleisterde gevel op hoge arduinen sokkel met imitatiebanden en steekboogvormige keldervensters; provinciale toepassing van ornamenten met Louis-Philippe-inslag.


ID: 22 | Bouwkundig element

Herenhuis

Denderstraat 22 (Aalst)
Neoclassicistische herenwoning met twee bouwlagen van acht traveeën onder zadeldak, uit de 19de eeuw.


ID: 23 | Bouwkundig element

Stadswoning

Denderstraat 24 (Aalst)
Huis van twee bouwlagen met drie traveeën onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Gecementeerde lijstgevel op arduinen plint met segmentboogvormige keldervensters.


ID: 24 | Bouwkundig element

Stadswoning

Denderstraat 28-30 (Aalst)
Opgevat als één dubbelhuis van twee bouwlagen met drie traveeën onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde lijstgevel op arduinen plint met rechthoekige keldervensters.


ID: 27 | Bouwkundig element

Neogotisch huis

Dirk Martensstraat 40 (Aalst)
Neogotisch huis met twee volumes: diephuis van drie bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak; daarnaast deurtravee met twee bouwlagen onder plat dak uit de 19de tot 20ste eeuw.


ID: 28 | Bouwkundig element

Arbeiderswoningen

Dirk Martensstraat 79-87, 91-97 (Aalst)
Rij arbeiderswoningen met twee en een halve bouwlaag van twee traveeën onder zadeldak uit eind 19de eeuw tot begin 20ste eeuw.


ID: 25 | Bouwkundig element

Eclectische burgerhuis van 1898

Dirk Martensstraat 9 (Aalst)
Huis in eclectische stijl; twee bouwlagen van drie traveeën onder trapgevel, 1898 gedateerd in de cartouches. Baksteenbouw op afgeschuinde arduinen plint.


ID: 29 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouw van Meuleschettekapel

Dirk Martensstraat zonder nummer (Aalst)
Huidige kapel van 1894 naar ontwerp van Jules Goethals, met omringend tuintje met gietijzeren hek. Achtzijdige plattegrond onder geknikt tentdak met lantaarn, rechthoekig portaaltje onder zadeldak.