Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

44592 resultaten


ID: 71 | Bouwkundig element

Pakhuis

Hopmarkt 10 (Aalst)
Pakhuis (heden tabakbedrijf) van drie traveeën en drie bouwlagen onder afgesnuite bedaking (kunstleien), daterend uit de 19de tot 20ste eeuw.


ID: 148 | Bouwkundig element

Beluikje Ingang Bonner

Ingang Bonner 1-8 (Aalst)
Beluikje uit eind 19de- begin 20ste eeuw, met tweelaagse gecementeerde huizen onder mansardedaken.


ID: 341 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw Termuren met omgevend perk

Kapellekensbaan (Aalst)
De kapel Onze-Lieve-Vrouw Termuren werd opgetrokken in traditionele bak- en zandsteenstijl, is gedateerd 1762 en is omgeven door een perk met lindebomen en een hardstenen kruisbeeld van 1929.


ID: 79 | Bouwkundig element

Handelshuis De Noordzee

Kattestraat 14 (Aalst)
Handelshuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder plat dak afgelijnd door een attiek, daterend uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Baksteenbouw met gebruik van versierende kleurrijke gevelsteen. Baksteenbouw met gebruik van versierende kleurrijke gevelsteen.


ID: 81 | Bouwkundig element

Armenwerkhuis , later jongensweeshuis

Kattestraat 17 (Aalst)
Voorheen zogenaamd "het Mol", eertijds Armenwerkhuis en sinds 1820 Jongensweeshuis, later verzorgende functie onder meer als materniteit (1860-1899), zie gevelplaten. Heden stedelijke bibliotheek. Huis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Vermoedelijk oude kern in bak- en zandsteenstijl, later aangepast.


ID: 83 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Kattestraat 28 (Aalst)
Huis van drie bouwlagen en respectievelijk drie en twee traveeën onder zadeldak, daterend uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lijstgevel verlevendigd door kleurrijke faïencetegels gebruikt voor muurbanden en afwerking der muuropeningen.


ID: 78 | Bouwkundig element

Handelshuis

Kattestraat 8 (Aalst)
Handelshuis van drie traveeën en drie bouwlagen, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Baksteenbouw met decoratief gebruik van gekleurde siergevelsteen in combinatie met geornamenteerde hardsteen voor constructieve onderdelen.


ID: 99 | Bouwkundig element

Herenhuis met lijstgevel

Keizersplein 14 (Aalst)
Dit enkelhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak dateert uit het tweede decennium van de 19de eeuw. Het huidige, decoratieve uitzicht wordt bepaald door een herbestemming van het burgerhuis tot een bankkantoor volgens een bouwaanvraag van 1927.


ID: 200757 | Bouwkundig element

Herenhuis met paardenstallen

Keizersplein 65 (Aalst)
Herenhuis met bepleisterde lijstgevel van zeven traveeën, waarvan twee om de hoek, en drie bouwlagen waarvan het gelijkvloers met rondboogpoort en -vensters met buitenluiken als sokkel dienst doet. Inrijpoort met oorspronkelijk een doorgang naar de paardenstallen en tuin.


ID: 495 | Bouwkundig element

Hof ten Broek

Keizerstraat 2 (Aalst)
Neerhof van de heren van Liedekerke, in bak- en zandsteenstijl, uit de tweede helft van de 17de eeuw. Neerhof vernieuwd in 1942. Heden resten twee haaks tegenover elkaar geplaatste dienstgebouwen.