Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1126 resultaten


ID: 76052 | Bouwkundig element

Hoeve

Hogevorst 41 (Assenede)
Hoeve met losstaande boerenwoning en schuur, vermoedelijk uit eind 18de eeuw of begin 19de eeuw. De karakteristieke bakstenen dwarsschuur was vroeger met riet gedekt. Na de oorlogsschade van 1944 werd de schuur hersteld en werd de traditionele rietbedekking vervangen door golfplaten.


ID: 76044 | Bouwkundig element

Villa

Kapelledreef 1 (Assenede)
Achterin gelegen landelijk villaatje, volgens kadasterarchief gebouwd in 1940, in omringende beboomde tuin, met gekasseide oprit en van de straat afgesloten door een ligusterhaag en twee ijzeren hekken, links overdekt met een sierlijk gebogen leien dakje.


ID: 76048 | Bouwkundig element

Villa

Kapelledreef 5 (Assenede)
Villa in een late modernistische baksteenarchitectuur van 1944, volgens de bouwvergunning naar ontwerp van de Gentse architect Theo Desmet. Achterin gelegen villa op vierkante plattegrond, twee verspringende traveeën en twee bouwlagen onder pannen tentdak.


ID: 76108 | Bouwkundig element

Interbellumwoning met achterliggende maalderij Tack

Markt 7, Stadhuisstraat (Assenede)
Aan de Markt palend dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, vernieuwd in 1937. Bakstenen parement op hoge arduinen plint, gemarkeerd door een dieperliggende deur en driezijdige erker met aansluitend balkon op de bovenverdieping. Aan de Stadhuisstraat palend bakstenen maalderijgebouw van oorspronkelijk twee bouwlagen en zadeldak.


ID: 76356 | Bouwkundig element

Herdenkingskapel Tweede Wereldoorlog

Muikemstraat (Assenede)
De herdenkingskapel, gelegen aan een geknikte bocht van de Muikemstraat, werd in 1945 opgericht op initiatief van de gemeente Oosteeklo en werd gemetst door Cyriel Van De Keere. Het monument herdenkt de hier gevallen oorlogsslachtoffers bij een bomongeval in 1943.


ID: 76111 | Bouwkundig element

Hoeve

Nieuwburgstraat 16 (Assenede)
Hoeve met losse bestanddelen op met gras begroeid en beboomd erf, afgesloten door ijzeren hek, met gekasseide oprit naar hoevegebouwen. Boerenwoning van vier traveeën onder zadeldak. Houten wagenhuis van drie traveeën onder zadeldak. In boomgaard, drie betonnen grassilo’s, naar verluidt van circa 1940.


ID: 76399 | Bouwkundig element

Pastorie

Noordstraat 3 (Assenede)
Pastorie met voortuin, afgesloten door een lage muur met ijzeren hek ter vervanging van het 19de-eeuwse fraai ijzeren hek. Huidig dubbelhuis met oude kern, volgens het kadasterarchief en een plintsteen op het bordes aan de achtergevel gebouwd in 1861 onder pastoor B. Lefevre en burgemeester J. De Block. Nieuw bakstenen gevelparement en brede vensters uit de jaren 1940.


ID: 79097 | Bouwkundig element

Art-decoburgerhuis

Doorniksesteenweg 127 (Avelgem)
Art-decoburgerhuis uit de jaren 1940, getypeerd door de doorgetrokken erker en de decoratieve metselverbanden. Fraai portaal met geelgeglazuurde tegels, deels bewaard houtwerk met glas-in-loodboven- en zijlichten.


ID: 79127 | Bouwkundig element

Half vrijstaande villa

Etienne Balcaenstraat 40 (Avelgem)
Half vrijstaande villa uit de jaren 1940. Dubbelhuis van rode baksteen, licht vooruitspringende deurtravee oplopend in gecementeerde geveltop.


ID: 79143 | Bouwkundig element

Modernistische eengezinswoning

Kerkstraat 15 (Avelgem)
Modernistisch geïnspireerd woonhuis uit de jaren 1940 gebouwd in opdracht van Dr. Lobel. Lijstgevel van rode baksteen getypeerd door in- en uitspringende muurvlakken. Gevelbreed balkon op de eerste bouwlaag.