Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

723 resultaten


ID: 201208 | Bouwkundig element

Deel brouwerij de Gapaard

Noordzandstraat 89 (Brugge)
Dit pand heeft een gevel uit de twintigste eeuw met integratie van een fries met bas-reliëf van 1658(?) met de voorstelling van enkele brouwerstaferelen. Dit is de enige getuige van de brouwerij "De Gapaard" die hier te situeren was. Deze voorstelling stelt op een kunstzinnige en gedetailleerde manier het brouwen van bier voor.


ID: 29425 | Bouwkundig element

Huis Duitse Natie

Oosterlingenplein 4, 4A (Brugge)
Voormalig natiehuis van de Oosterlingen, oorspronkelijk groter, thans opgesplitst in Krom Genthof nummer 1 en Oosterlingenplein nummer 4. Afgebeeld als één van de zeven wonderen van Brugge, op het schilderij toegeschreven aan P. Claeissens de Oude.


ID: 29938 | Bouwkundig element

Stadswoning

Oude Burg 1, Wollestraat 4 (Brugge)
Verankerde lijstgevel vermoedelijk van 1869 als verbouwing van een lagere barokke trapgevel van 1673, zie jaarankers. Bepleisterd en witbeschilderd.


ID: 82708 | Bouwkundig element

Klooster van de zusters maricolen en Instituut van de Heilige Familie

Oude Zak 34-38 (Brugge)
Klooster van de zusters maricolen en Instituut van de Heilige Familie. In 1667 oprichting in Brugge van een gemeenschap van de "geestelijke dochters", ontstaan in 1663 te Dendermonde als semi-religieuze groep van vrome vrouwen. Vestiging in een niet nader omschreven pand in het nabijgelegen Rozendal.


ID: 57859 | Bouwkundig element

Hoeve Peralta de la Serna

Peraltastraat 3A-B (Brugge)
Historische hoeve zogenaamd "Peralta de la Serna", beschermd als monument bij Ministerieel Besluit van 8/03/1995. Achterin gelegen hoeve, aan de noordwestzijde begrensd door het industriegebied Herdersbrug-West. De hoeve lag tot het eind van de 19de eeuw op het grondgebied van Koolkerke tot het westelijk deel van de parochie met de hoeve tijdens de aanleg van de havenwerken bij de parochie Sint-Pieters wordt gevoegd.


ID: 29595 | Bouwkundig element

Burgerhuizen

Philipstockstraat 23-25 (Brugge)
Diephuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak; oorspronkelijk twee huizen van circa 1650, nummer 25 van 1657.


ID: 29601 | Bouwkundig element

Stadswoningen met winkel

Philipstockstraat 39-41 (Brugge)
Breed- (nummer 39) en diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen) met oudere kern, wellicht opklimmend tot 17de-18de eeuw, zie kelders met graatgewelven. Uit de structuur van kelders en dak blijkt dat de panden nummers 39 en 41 tot één zelfde constructie hebben behoord.


ID: 82728 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Poitevinstraat 1 (Brugge)
In zijn huidige vorm enkelhuis van vier/drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak; jaartal "1674" aangebracht op de penanten van de bovenverdieping. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1987. Combinatie van lijstgevel en haast gevelbrede trapgevel met aansluitende bedaking.


ID: 83168 | Bouwkundig element

Burgerhuis met tuitgevel

Potterierei 1 (Brugge)
Diephuis met enkelhuisopstand van vier/drie + vier/vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen).


ID: 82144 | Bouwkundig element

Woning De Zeven Werken van Barmhartigheid

Rozenhoedkaai 1-2 (Brugge)
Onderkelderd breedhuis, verdeeld in twee woningen, samen van zes/vier + drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de Rozenhoedkaai, leipannen; twee kleine dakkapellen); oudere kern, zie kelder. "Kunstige Herstelling" van 1967-1970 naar ontwerp van architecten L. en P. Viérin (Brugge), uitgevoerd door aannemers Vermeersch en Delacourt (Brugge).