Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

152 resultaten


ID: 18071 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw

Daknam-dorp 16 (Lokeren)
Nog deels romaanse tweebeukige kruiskerk met achtkantige vieringtoren, op een lichte verhevenheid in het dorp en omringd door het kerkhof met laag, gemetseld en gewit muurtje, met een smeedijzeren ingangshek en vierkante pui onder tentdakje.


ID: 18130 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart

Eksaarde-dorp (Lokeren)
Georiënteerde kerk in het centrum van het dorp, op een driehoekig met gras begroeid plein met enkele bomen. Aan de zuidzijde een monument ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers. De kerk stamt uit het einde van de 13de of het begin van de 14de eeuw, maar werd meermaals gewijzigd en uitgebreid.


ID: 301517 | Bouwkundig element

Muurschilderingen en -polychromie Sint-Annakerk

Hamontweg 112 (Maaseik)
Muurschilderingen en architectuurpolychromie, eerste helft 14de eeuw en datering onbekend.


ID: 73453 | Bouwkundig element

Kapel van Sint-Jansberg

Sint-Jansberg (Maaseik)
Rechthoekig gebouw van één travee onder zadeldak. Gebouw van breuksteen in onregelmatig verband, op een plint van breuksteen met mergelstenen afzaat.


ID: 72327 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Lambertus met kerkhof

St.-Lambertuskerkstraat (Maaseik)
De kerk is gelegen binnen de ommuring van het voormalige kerkhof. Kruisbasiliek met gedeeltelijk ingebouwde westtoren, een driebeukig schip, een transept, een koor en twee sacristieën, een neogotische en een recente.


ID: 3717 | Bouwkundig element

Stadhuis van Mechelen met Lakenhal

Grote Markt 20-21, 22 (Mechelen)
Vierzijdig gesloten complex van gebouwen met trapezoïdale binnenplaats; gevels palend aan de Grote Markt, de Befferstraat, de Reuzenstraat en de Hallestraat.


ID: 59222 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Catharina

Sint-Katelijnekerkhof (Mechelen)
De plattegrond vertoont een driebeukige georiënteerde kruisbasiliek met vierkante kruisingstoren, twee zijkapellen en doopkapel.


ID: 52602 | Bouwkundig element

Watermolen op de Grote Nete

Watermolen 7-8 (Meerhout)
Onderslagmolen met 20ste-eeuws aanpalend bedrijfsgebouw, watermolen omgevormd tot horecazaak met in de gelagzaal bewaarde maalinstallatie.


ID: 40214 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Boodschap

Meusegemstraat 70 (Meise)
Neogotische kerk van 1860-1863 met ingebouwde resten van een kalkzandstenen westtoren van omstreeks 1300; omringend, gedeeltelijk omhaagd kerkhof. Ten zuidoosten van de kerk: beeld van Christus Koning in een plantsoen omgeven door een decoratief uitgewerkt ijzeren hek tussen pijlertjes van kalkzandsteen.


ID: 40170 | Bouwkundig element

Kasteel van Boechout

Nieuwelaan 38 (Meise)
De oorsprong van het heerlijke domein van Boechout, dat rechtstreeks onder het gezag stond van de hertog van Brabant klimt op tot de hoge middeleeuwen. Het waterslot,waarvan de donjon zou opklimmen tot circa 1300, vertoonde tot in de vroege 19de eeuw een sterk defensief karakter. In de periode 1832-1840, verkreeg het kasteel zijn huidige architecturale vormgeving.