Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1521 resultaten


ID: 40723 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Remigius met ommuurd kerkhof

Pol de Montstraat (Ternat)
Kerk met ommuurd kerkhof, classicistisch schip, van 1774 naar ontwerp van Jan Thibaut, toegevoegd aan de laat-gotische oostpartij met koor gebouwd in het derde kwart van de 17de eeuw.


ID: 42804 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Paulus

Dorpsplein (Tervuren)
Georiënteerde driebeukige kerk op een lichte verhevenheid, uitgevoerd in Maasromaanse stijl en opklimmend tot eind 12de en begin 13de eeuw, grondige aanpassingen eind 17de en in begin 18de eeuw, ommuurd voormalig kerkhof.


ID: 42777 | Bouwkundig element

's Amptmanskamer

Markt 9 (Tervuren)
Ruime woning die voor een groot deel de oostelijke begrenzing vormt van het kerkhof rondom de parochiekerk Sint-Jan Evangelist.


ID: 23179 | Bouwkundig element

Witherenpastorie van de Sint-Martinusparochie

Markt 21 (Tessenderlo)
Pastorie in Brabantse traditionele bak- en zandsteenstijl. Gelegen op de markt, ten oosten van de kerk.


ID: 23193 | Bouwkundig element

Kerkhoeve met tiendschuur

Schoterweg 96 (Tessenderlo)
"Kerkhoeve" of "Kleine Hoeve", hoeve met tiendschuur. De schuur werd opgericht circa 1492, de hoeve dateert van circa 1700.


ID: 42837 | Bouwkundig element

Woonhuis van 1773

Gempstraat 52 (Tielt-Winge)
Woning met twee verdiepingen opgetrokken uit natuursteen, gedateerd 1773 met muurankers doch mogelijk opklimmend tot eind 17de eeuw.


ID: 216440 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Spikdoorn

Kapellekensweg (Tielt-Winge)
Haaks op de weg ingeplante veldkapel op rechthoekige plattegrond, in de geveltop gedateerd 1655.


ID: 42814 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Martinusparochie met tuin

Oudepastoriestraat 22 (Tielt-Winge)
Pastorie uit het vierde kwart van de 17de eeuw, gebouwd als dubbelhuis van één bouwlaag en zeven traveeën opgetrokken in traditionele bak- en zandsteenstijl, verbouwd in 1741; pastorie omgeven door pastorietuin van circa 75 are, met typische dualiteit: naast een vlak, bij de pastorie aansluitend gedeelte, een hellend bebost perceel met rudimentaire 'landschappelijke' aanleg (bochtig ringpad, bruine beuk); imposante taxushaag met 'poortje' gevormd door gele kornoelje.


ID: 86736 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Klooster en kerk van de minderbroeders met toegangsdreef

Kortrijkstraat 17, Patersdreef (Tielt)
Voormalig minderbroedersklooster, hier gevestigd sinds het tweede kwart van de 17de eeuw, toen een nieuw, laatgotisch klooster met pandgang en -hof werd gebouwd. De huidige sobere, barokke kloosterkerk ten oosten werd gebouwd vanaf 1698 en in 1707 in gebruik genomen. De site is toegankelijk via een door lindebomen omzoomde toegangsdreef aangelegd in 1776 aan de westzijde van de Kortrijkstraat.


ID: 86854 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Schuiferskapelsesteenweg 35 (Tielt)
Achterin gelegen gaaf bewaard hoevetje opklimmend tot de 17de eeuw, zie geschilderd jaartal "1699" op de erfgevel van het éénlagig woonhuis ten noorden. Lange erfoprit met toegang via ijzeren hek. Onverhard erf met gemetste mestvaalt aan zuid- en poelrestant aan oostzijde. Ten westen van het erf, haakse bakstenen schuurstalvleugel. Ten zuidoosten van het erf, oud bakhuisje.