Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1521 resultaten


ID: 31986 | Bouwkundig element

Hoeve met café

Zilverstraat 20 (Borgloon)
Gelegen naast het kerkhof, nok loodrecht op de straat. Voormalige hoeve met café. Het huidige gebouw is een overblijfsel van een complex met losstaande bestanddelen.


ID: 1901 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Marnix van Sint-Aldegonde

Kasteelstraat 35 (Bornem)
Dubbel omgracht kasteel, gelegen in het noordoosten van het grafelijk domein langs de Oude Schelde. De kasteelgronden omvatten vooral bossen en weilanden.


ID: 1998 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Stefaan met kerkhof

Wolfgang d'Urselstraat 1 (Bornem)
Neogotische kruisbasiliek met gotisch koor en romaans toren, met een deels omringend kerkhof ten oosten en vóór de kerk stenen Heilig Hartbeeld, gesigneerd C. Van De Capelle, van 1928.


ID: 300783 | Landschappelijk element

Restant van het domein van het oud kasteel van Boutersem

Droge Vijvers (Boutersem)
Rond 1650 heraangelegd landgoed, circa 2,5 hectare, met omwalde hoog­hof-neer­hof­structuur, boomgaarden en een besloten tuin met barokke broderie­par­ter­res en latwerk architectuur; ver­dwenen rond 1800 maar duidelijke sporen in het reliëf (mot­te) en de perceelsstructuur.


ID: 74064 | Bouwkundig element

Sint-Antoniuskapel

Kasteeldreef (Brakel)
Opvallende kapel hoog gelegen ten opzichte van het straatniveau. Huidige eenbeukige neogotische wegkapel van drie traveeën toegewijd aan Sint-Antonius abt gebouwd, ter vervanging van oudere kapel, naar ontwerp van van architect G. d'Haeyer van 1901. Calvarie van 1908 met gepolychromeerde stenen beeldengroep, uitgevoerd door L. Blanchaert en opgesteld op het ronde voorpleintje van de kapel als één van zeven staties van Onze-Lieve-Vrouw van zeven Weeën.


ID: 43728 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Leierwaarde 24 (Brakel)
Gesloten hoeve in overwegend gewitte baksteenbouw met resten van hout- en leembouw, wellicht nog deels opklimmend tot de tweede helft van de 17de eeuw, blijkens onder meer bouwkenmerken uit de tweede helft van de 18de eeuw en de eerste helft van de 20ste eeuw echter nog herhaaldelijk aangepast. Deels houten en lemen dwarsschuur onder laag reikend pannen zadeldak, gedateerd 1661.


ID: 74029 | Bouwkundig element

Pastorie

Verrebeke 4 (Brakel)
Landelijke pastorie van één bouwlaag en vijf traveeën onder zadeldak, tussen gecementeerde aandaken met schouderstukken; drie houten dakkapelletjes voor en achter. Nieuwbouw in 1679, vermoedelijk aangepast in de eerste helft van de 18de eeuw.


ID: 74033 | Bouwkundig element

Hof te Wolfskerke

Wolfskerke 10 (Brakel)
In 1663-1664 en in 1755-56 grotendeels vernieuwd semigesloten hoevecomplex met bakstenen hoevegebouwen onder rode pannen zadeldaken en met gewitte straatgevels. Toegangspoort opgenomen in zuidvleugel aan straatzijde tussen stallen en boerenwoning. Langgerekte deels gekasseide rechthoekige binnenplaats met gekasseide brede doorgang op de noordwesthoek naar het achterliggende grootste bedrijfsgebouw. Eenvoudig rechthoekig bakstenen kapelletje gebouwd in 1953.


ID: 54394 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve Rykewaertshof

Bosduivenstraat 22 (Bredene)
Zogenaamd "Rykewaertshoeve" sinds 1985 het "Cultureel Centrum Anto Diez". Oudste vermelding van 1594. Oorspronkelijk omgrachte, langgestrekte hoeve.


ID: 86006 | Bouwkundig element

Hoeve Trojanenfort

Plassendalesteenweg 4 (Bredene)
Hoeve gelegen ten zuiden van de Noordede, in de omgeving van de Blauwe-Sluis; klimt op tot het einde van de 16de eeuw en is aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778).

Indexering van zoekresultaten op woensdagavond 13 november

Op woensdagavond 13 november vanaf 17u wordt de databank opnieuw geïndexeerd, dit zal enkele uren in beslag nemen. De zoekresultaten kunnen tot en met donderdagochtend onvolledig zijn.