Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6633 resultaten


ID: 207942 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Mgr. Roelensstraat 12 (Ardooie)
Dorpswoning uit het eind van de 18de of het begin van de 19de eeuw. Halfvrijstaand bakstenen volume van anderhalve bouwlaag en vier traveeën onder zadeldak in mechanische pannen, aan de achterzijde sporen van aandak.


ID: 207975 | Bouwkundig element

Herberg Kroeg 't Hoekske

Polenplein 13 (Ardooie)
"Kroeg 't Hoekske", herberg opklimmend tot het einde van de 18de of het begin van de 19de eeuw, gedeeltelijk heropgebouwd in 1902. Eenlagige witgeschilderde baksteenbouw onder schilddak in mechanische pannen (nok haaks op straat), waarop een klokkenruitertje met windwijzer.


ID: 207974 | Bouwkundig element

Herberg Den Arend

Polenplein 7 (Ardooie)
Voormalige herberg "Den Arend", opklimmend tot het einde van de 18de eeuw met 19de-eeuwse aanpassingen, met aangebouwde 20ste-eeuwse feestzaal. Thans leegstaand.


ID: 205262 | Bouwkundig element

Herberg Prinsenhof

Prinsendreef 6 (Ardooie)
Gebouwd in 1766 als woning op het neerhof van de heer van Ardooie, in de 19de en 20ste eeuw in gebruik als herberg.


ID: 207997 | Bouwkundig element

Boerenwoning en vlasloodsen

Snellestraat 5 (Ardooie)
Hoeve met eind 18de- of 19de-eeuwse boerenwoning en twee vlasloodsen van de niet langer bewaarde vlasfabriek Dupon uit het interbellum. Boerenwoning in donkerrode baksteenbouw onder golfplaten zadeldak. Zuidelijke vlasloods uit 1948 in betonsteen, onder stomp golfplaten zadeldak. Grote westelijke vlasloods in betonpanelen.


ID: 208000 | Bouwkundig element

Hoeve

Spinnekensambachtstraat 36 (Ardooie)
Opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. Diepergelegen volume, toegankelijk via een zuidelijke bochtige erfoprit. Witgeschilderde bakstenen eenlaagsbouw met gepekte plint, onder zadeldak in mechanische pannen. Boomgaard ten zuidoosten.


ID: 208115 | Bouwkundig element

Veldhofstede

Veldkaaistraat 9 (Ardooie)
Hoeve uit het laatste kwart van de 18de eeuw, gelegen ten westen van het kasteel de Jonghe d'Ardoye, op de centrale zichtas van het kasteel. Erftoegang via witgekalkte bakstenen hekpijlers met gepekte plint, rechts met mijtervormige nis met beeld Onze-Lieve-Vrouw met Kind, links met ingemetselde natuursteen: "VELDHOFSTEDE/ AD 1767". Toegangsdreef met kasseien. Hoevegebouwen in witgekalkte baksteenbouw met gepekte plint onder zadeldaken in Vlaamse pannen. Wagen, stal- en schuurvolume.


ID: 208163 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Wezestraat 20 (Ardooie)
Hoeve met losse bestanddelen, opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. Ten westen een schuur-stalvolume en aan straatzijde naast de erfoprit een bakhuis uit het tweede kwart van de 19de eeuw, met aandaken en vlechtingen op de zijgevels.


ID: 208169 | Bouwkundig element

Hoeve met cichorei-ast

Ysselmeersstraat 5 (Ardooie)
Losstaande bakstenen hoevegebouwen rondom een onverhard erf, toegankelijk via ijzeren hek tussen betonpijlers. Ten westen het boerenhuis van vijf traveeën in rode baksteenbouw onder zadeldak in zwartgeglazuurde mechanische pannen (nok parallel met straat). Ten zuiden cichorei-ast.


ID: 75395 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kloostercomplex Sint-Agnetendal

De Daries 2, Kloosterbaan 5 (Arendonk)
Kloostercomplex, bestaande uit door klooster- en schoolvleugels omsloten binnenplaatsen, nutsgebouwen en een grote volledig ommuurde kloostertuin aan zuidwestelijke zijde.