Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6631 resultaten


ID: 76268 | Bouwkundig element

Dorpsherberg

Dorp 82 (Assenede)
Typische dorpsherberg, in het smeedwerk van de deur 1787 gedateerd. Sinds 1975 lokaal van de Koninklijke harmonie Sint-Cecilia, opgericht in Bassevelde in 1805. Laag rijhuis van vier traveeën onder pannen zadeldak, links afgewerkt met aandak en vlechtingen.


ID: 76127 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Graafjanstraat 37 (Assenede)
Hoeve met losse bestanddelen, vermoedelijk daterend van circa 1800 met grotendeels verbouwde hoevegebouwen, doch de muurvlechtingen op de zijgevels van het boerenhuis wijzen op een oude kern.


ID: 76040 | Bouwkundig element

Hoeve

Haantjen 14 (Assenede)
Haantjen nr. 14. Thans onbewoonde hoeve, gelegen achterin begraasd erf. Het boerenhuis dateert vermoedelijk uit de tweede helft van de 18de eeuw. De oude schuur werd vervangen door nieuwe bakstenen bedrijfsgebouwen.Bakstenen boerenhuis, bestaande uit twee gedeelten afgedekt met afzonderlijke zadeldaken van ongelijke hoogte met rode pannen. De verankerde, witgeschilderde voorgevel op een grijs ges


ID: 76042 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Haantjen 49 (Assenede)
Hoeve met losstaande bestanddelen, vermoedelijk daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw. Vroeger gelegen aan Omweg, na het rechttrekken van de straat Haantjen in de jaren 1930, behorend bij laatstgenoemde straat, achtergevel werd voorgevel.


ID: 76050 | Bouwkundig element

Hoeve

Hogevorst 26 (Assenede)
Hoeve met oude boerenwoning uit de tweede helft van de 18de eeuw, vernieuwd en voorzien van nieuwe voorgevel rond 1970.


ID: 76052 | Bouwkundig element

Hoeve

Hogevorst 41 (Assenede)
Hoeve met losstaande boerenwoning en schuur, vermoedelijk uit eind 18de eeuw of begin 19de eeuw. De karakteristieke bakstenen dwarsschuur was vroeger met riet gedekt. Na de oorlogsschade van 1944 werd de schuur hersteld en werd de traditionele rietbedekking vervangen door golfplaten.


ID: 76031 | Bouwkundig element

Herberg Den Engel

Hoogstraat 14 (Assenede)
Herberg, volgens archiefdocument opgericht sinds 1772. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen, heden met gecementeerde lijstgevel met schijnvoegen en omlopende vensteromlijstingen uit de jaren 1930.


ID: 76345 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kerrestraat 10 (Assenede)
Voormalige hoeve met losse bestanddelen. Het schuin ingeplant woonhuis dateert vermoedelijk uit de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 76348 | Bouwkundig element

Parochiekerk Heilig Kruis en Onze-Lieve-Vrouw

Koning Albertstraat (Assenede)
Het huidige kerkgebouw dateert van 1781 en werd gebouwd in opdracht van de Gentse Sint-Pietersabdij, het kapittel van Doornik en de cisterciënzerabdij van Flines, tiendheffers van de parochie sinds 1261. Voor de bouw van de kerk werden de plattegronden en doorsneden van de in 1776 gebouwde kerk van Lembeke, gebruikt. Het gebouw werd opgetrokken in een sobere classicistische baksteenarchitectuur, oorspronkelijk verlevendigd door kenmerkende bepleisterde platte banden.


ID: 76355 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Ledestraat 1 (Assenede)
Voormalige hoeve met losse bestanddelen op de hoek met de Rijkestraat, vermoedelijk daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw, enkel het boerenhuis bleef bewaard. Bakstenen boerenhuis van zes (?) traveeën, afgedekt met een zadeldak met golfplaten, vermoedelijk vroeger met strodak.