Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

9660 resultaten


ID: 70701 | Bouwkundig element

Twee dorpswoningen

Heuvelstraat 9-11 (Bocholt)
Twee gaafbewaarde woningen in een alleenstaand langgestrekt gebouw, uit midden 19de eeuw. Twee dubbelhuizen van elk vijf traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak.


ID: 70728 | Bouwkundig element

Hoeve

Lozerstraat 1 (Bocholt)
Hoeve bestaande uit twee delen: een woonhuis rechts en een aanleunend, inspringend dienstgebouw links. Gedateerd 1829 door middel van muurankers in de rechtse zijgevel.


ID: 70729 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Lozerstraat 7-8 (Bocholt)
Alleenstaand breedhuis uit eerste kwart 20ste eeuw, doch met oudere kern uit de eerste helft 19de eeuw. Dubbelhuis van een ongelijk aantal traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.


ID: 70732 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve Tielkenshof

Meierbroekstraat 1 (Bocholt)
hoeve van het klooster van Onze-Lieve-Vrouw ter Riviere van Bree. Deze hoeve is één van de oudste bezittingen van het klooster: ze werd verworven in 1480, zestien jaar na de stichting van het klooster.


ID: 70770 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Site Reppelmolen

Monshofstraat 9, 9A (Bocholt)
Watergraanmolen van het onderslagtype op de Abeek. De molen is een geheel met losstaande bestanddelen: woonhuis en dienstgebouw tegenover elkaar, de molen ten zuidwesten van het erf; op deze wijze is de molen reeds aangeduid op de Ferrariskaart van 1771-77. De beekvallei rondom de molen is verbost en heeft een gesloten karakter.


ID: 70777 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Rozenstraat 8 (Bocholt)
Voorheen langgestrekte hoeve, met kern van 1848, met thans sterk gewijzigde ordonnantie en muuropeningen. Gecementeerd bakstenen gebouw van één bouwlaag onder zadeldak. In de westelijke zijgevel een gevelsteen met het jaartal 1848.


ID: 83810 | Bouwkundig element

Courtoiskapel

Alexander Franckstraat (Boechout)
Aan de rooilijn en in landbouwzone gelegen rechthoekige kapel toegewijd aan de Heilige Familie.


ID: 12459 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Binnensteenweg 107 (Boechout)
Langgestrekte hoeve met omhaagde voortuin, uit het tweede kwart van de 19de eeuw, bestaande uit woonhuis en stallingen.


ID: 12463 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Binnensteenweg 202 (Boechout)
De woning werd in 1841 gebouwd voor Jan Broeckx uit Boechout en is daarmee de oudst bewaarde woning op de Binnensteenweg.


ID: 12578 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoeve met losse bestanddelen en vijver

Bloemenhof 25 (Boechout)
De eerste vermelding van een hoeve op deze plaats dateert al van 1399. De hoeve lag in een gebied dat behoorde tot de Gentse Sint-Baafsabdij en vormde een geheel met het nabijgelegen Luizenkasteel, een hoeve uit de 16de eeuw. De hoeve bestaat uit losstaande bestanddelen uit de 18de en het eerste kwart van de 19de eeuw, een gekasseid erf en een tuin met vijver. De site wordt in oost-westelijke richting doorsneden door de Bloemenhofloop.