Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

9660 resultaten


ID: 72004 | Bouwkundig element

Kasteel De Patente

Blankenbergse Steenweg 120 (Brugge)
In 1997 wordt het kasteel ingericht als seniorenresidentie "Belamy" met 25 flats. Restauratie van het kasteel en aanbouwen van een nieuwe vleugel ontworpen door architect Jos Strubbe (Brugge). Voor- en achtergevels: bakstenen gevels van vijf traveeën, rechthoekige vensters met ramen voorzien van een grote roedeverdeling. De benedenvensters zijn beluikt. De centrale monumentale dakkapel met trapgevel en zoldervenster gevat in een samengestelde boognis, dateert van 1890.


ID: 72016 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Pieters

Blankenbergse Steenweg 227 (Brugge)
De kerk ligt aan de kruising van de Blankenbergse Steenweg met de Sint-Pieterskerklaan en de Sint-Pietersgroenestraat.


ID: 72017 | Bouwkundig element

Herberg In het oud Sint-Pieters

Blankenbergse Steenweg 233 (Brugge)
De oudste bouwfase van het huidige pand gaat wellicht terug tot het eerste kwart van de 18de eeuw. Tegen de achtergevel wordt eind 18de of begin 19de eeuw ter hoogte van de opkamer een dwarsvleugel met een tweede opkamer en kelder toegevoegd. Verankerde baksteenbouw in traditionele hoevestijl van het langgeveltype. Breedhuis van zes traveeën en twee opkamertraveeën met kelder en onder pannen zadeldak.


ID: 82556 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing van drie stadswoningen

Blokstraat 23-27 (Brugge)
Eenheidsbebouwing van drie woningen van samen tien traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 82439 | Bouwkundig element

Stadswoningen

Boeveriestraat 51-55 (Brugge)
Breedhuizen van respectievelijk twee en drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Gevels van 1838, doch bij nummer 55 afleesbare oudere 16de-17de-eeuwse kern, zie dakhelling en schoorsteenschacht, bewaarde balklagen en dakconstructie.


ID: 29867 | Bouwkundig element

Jezuïetencollege

Boomgaardstraat 1, Kandelaarstraat 1, Verversdijk 16 (Brugge)
Voormalig jezuïetencollege. Gebouwencomplex ingesloten in het noorden door de Hoornstraat, in het zuiden door de Kandelaarstraat, in het westen door het Sint-Maartensplein en in het oosten door de Verversdijk. Gebouwencomplex is fasegewijs tot stand gekomen.


ID: 77247 | Bouwkundig element

Hoeve Ter Lo

Bouchoutelaan 3 (Brugge)
Historische hoeve "Ter Lo" of "Bouchoute", bestaande uit verschillende bestanddelen. Oorspronkelijk een omwald leengoed, gelegen ten zuidwesten van het Park van Male en palend aan de Vossensteert, de Maalse Steenweg en Engelendalelaan.


ID: 81836 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Braambergstraat 12 (Brugge)
Hoekpand van vier + één + drie traveeën en drie en een halve bouwlaag onder schilddak. Twee woningen werden samengevoegd en vermoedelijk in de loop van het eerste kwart van de 19de eeuw voorzien van een empiregetinte gevel. In 1988, gerestaureerd en verbouwd naar ontwerp van architect E. Van Biervliet (Brugge): opsplitsing van het pand in appartementen en kantoorruimtes met achterbouw rondom binnentuintje.


ID: 81845 | Bouwkundig element

Stadswoning gedateerd 1934

Braambergstraat 24 (Brugge)
Diephuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen); de met neobarokelementen als geblokte ontlastingsboog met maskerkop in de sluitsteen trapgevel dateert van 1934. Oorspronkelijke trapgevel in 1825 verbouwd tot gevel met bekronend fronton.


ID: 81846 | Bouwkundig element

Herenhuis De Keizerlijke Kroon

Braambergstraat 25 (Brugge)
Hoekpand van vijf + twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (leien, nok parallel met de straat), gebouwd "ANNO / 1629" - zie cartouches - voor Anna de Bracele, weduwe van ridder Anselmus Opitius Adornes, onder meer burgemeester van Brugge.