Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

9657 resultaten


ID: 29221 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch herenhuis

Biskajersplein 2-3 (Brugge)
Laatclassicistisch herenhuis met dubbelhuisopstand van vijf + elf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak met schildstuk links vormde oorspronkelijk één geheel met nummer 2 een diephuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder schilddak. Oude 16de-eeuwse kern van voormalig natiehuis van de Biskajers, zie gevelsteen en interieur.


ID: 71990 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoeve Ten Walle

Blankenbergse Dijk 79 (Brugge)
De achterin gelegen omwalde hoeve is toegankelijk via een lange dreef eindigend bij een smeedijzeren hekken met hartmotieven en bevestigd aan natuurstenen pijlers voorzien van een bekronend bolornament. De toegang wordt geflankeerd door twee kastanjebomen.


ID: 71991 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Blankenbergse Dijk 90 (Brugge)
Huidig uitzicht voornamelijk uit de eerste helft van de 19de eeuw met verbouwingen en uitbreidingen uit de 20ste eeuw, met name de stallen. Boerenhuis van het langgestrekte type met geïncorporeerde stalling.


ID: 72004 | Bouwkundig element

Kasteel De Patente

Blankenbergse Steenweg 120 (Brugge)
In 1997 wordt het kasteel ingericht als seniorenresidentie "Belamy" met 25 flats. Restauratie van het kasteel en aanbouwen van een nieuwe vleugel ontworpen door architect Jos Strubbe (Brugge). Voor- en achtergevels: bakstenen gevels van vijf traveeën, rechthoekige vensters met ramen voorzien van een grote roedeverdeling. De benedenvensters zijn beluikt. De centrale monumentale dakkapel met trapgevel en zoldervenster gevat in een samengestelde boognis, dateert van 1890.


ID: 72016 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Pieters

Blankenbergse Steenweg 227 (Brugge)
De kerk ligt aan de kruising van de Blankenbergse Steenweg met de Sint-Pieterskerklaan en de Sint-Pietersgroenestraat.


ID: 72017 | Bouwkundig element

Herberg In het oud Sint-Pieters

Blankenbergse Steenweg 233 (Brugge)
De oudste bouwfase van het huidige pand gaat wellicht terug tot het eerste kwart van de 18de eeuw. Tegen de achtergevel wordt eind 18de of begin 19de eeuw ter hoogte van de opkamer een dwarsvleugel met een tweede opkamer en kelder toegevoegd. Verankerde baksteenbouw in traditionele hoevestijl van het langgeveltype. Breedhuis van zes traveeën en twee opkamertraveeën met kelder en onder pannen zadeldak.


ID: 82556 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing van drie stadswoningen

Blokstraat 23-27 (Brugge)
Eenheidsbebouwing van drie woningen van samen tien traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 82439 | Bouwkundig element

Stadswoningen

Boeveriestraat 51-55 (Brugge)
Breedhuizen van respectievelijk twee en drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Gevels van 1838, doch bij nummer 55 afleesbare oudere 16de-17de-eeuwse kern, zie dakhelling en schoorsteenschacht, bewaarde balklagen en dakconstructie.


ID: 29867 | Bouwkundig element

Jezuïetencollege

Boomgaardstraat 1, Kandelaarstraat 1, Verversdijk 16 (Brugge)
Voormalig jezuïetencollege. Gebouwencomplex ingesloten in het noorden door de Hoornstraat, in het zuiden door de Kandelaarstraat, in het westen door het Sint-Maartensplein en in het oosten door de Verversdijk. Gebouwencomplex is fasegewijs tot stand gekomen.


ID: 77247 | Bouwkundig element

Hoeve Ter Lo

Bouchoutelaan 3 (Brugge)
Historische hoeve "Ter Lo" of "Bouchoute", bestaande uit verschillende bestanddelen. Oorspronkelijk een omwald leengoed, gelegen ten zuidwesten van het Park van Male en palend aan de Vossensteert, de Maalse Steenweg en Engelendalelaan.