Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

9657 resultaten


ID: 38341 | Bouwkundig element

Kapel

Izegemstraat (Deinze)
Een kapel bij de heden gekapte dreef voorheen zogenaamd Broeklos, gebouwd in de eerste helft van de 19de eeuw. Grijsgeschilderde kapel met rondboogdeur met ijzeren hek en erboven nisje met Heilig Hartbeeld.


ID: 38003 | Bouwkundig element

Sint-Blasiushospitaal en kapel

Kaaistraat 9-11, 23 (Deinze)
Klooster en school, gesticht in 1816 in het Sint-Blasiushospitaal. Gebouwen op vierkante plattegrond, met ruime binnentuin. Heden voornamelijk 19de- en 20ste-eeuwse bakstenen gebouwen met twee bouwlagen onder zadeldak Eenbeukige kapel van vijf traveeën met driezijdige apsis, onder leien zadeldak met achthoekige torentje onder klokdak, daterend van 1662 en uitbreiding van 1909, laatstgenoemde naar ontwerp van priester-architect P.C.M. Van Loo.


ID: 38005 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Kaleshoek 120 (Deinze)
Aan de straat ingeplant boerenhuis, oorspronkelijk drie boerenarbeidershuisjes, met nog gewitte gevels op gepikte plint, met aflijnende geprofileerde daklijst, opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 38286 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kanegemstraat 3 (Deinze)
Hoeve met losse bestanddelen op met gras begroeid erf, afgesloten met ijzeren hek tussen overhoekse bakstenen pijlers. Boerenwoning met witgekalkte erfgevel van zes traveeën op gepikte plint en afgedekt met zadeldak, op een zolderbalk gedateerd 1843.


ID: 38248 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein van Crombrugghe

Kasteeldreef 2-3, 4 (Deinze)
Kasteel met bijhorende dienstgebouwen en oranjerie, gelegen in een groot domein met bos en een aangelegd park en vijver, met de Leernsesteenweg verbonden door een dubbele eiken- en beukendreef. Kasteel: bakstenen gebouw op U-vormige plattegrond, met elf traveeën en twee en een halve bouwlaag naar ontwerp van L. Minard van 1845-47. Koetshuizen en dienstwoning: bakstenen gebouw van negen traveeën en twee bouwlagen naar ontwerp van L. Minard van 1845. Oranjerie: rechthoekig bakstenen gebouw van elf traveeën en één hoge bouwlaag, daterend van circa 1845. Verder nog druivenserres en hovenierswoning.


ID: 38027 | Bouwkundig element

Sint-Vincentiusinstituut

Kattestraat 22, Meulenstraat 24, Peter Benoitlaan 40 (Deinze)
Kloostergebouw van 1837, oorspronkelijk vijftien traveeën en twee bouwlagen onder schilddak met eenvoudige rechthoekige vensters en gemarkeerd middenrisaliet. In 1848 bouw van de kapel links en kostschool rechts van 1852. Verdere uitbreidingen. Huidig gebouwenbestand gelegen binnen de driehoek Meulenstraat - Kattestraat en Peter Benoitlaan met voornamelijk vleugels aan de Meulen- en Kattestraat en begrenzende hoge bakstenen muur aan de Peter Benoitlaan.


ID: 38009 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Kattestraat 53 (Deinze)
Hoekhuisje met Meulenstraat, oorspronkelijk twee huisjes, van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, voornamelijk uit midden 19de eeuw doch met oudere kern. Armpomp met arduinen waterbak voor rechter travee.


ID: 35164 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoningen

Keerweg 3 (Deinze)
Aaneengebouwde boerenarbeiderswoningen uit de eerste helft van de 19de eeuw, nu één woning van drie en drie of vier traveeën, één bouwlaag en zadeldak.


ID: 35253 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Kerkakkerstraat 18 (Deinze)
Dorpswoning van vijf traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak met centraal klimmende dakkapel; vermoedelijk uit eerste helft 19de eeuw.


ID: 35366 | Bouwkundig element

Twee arbeiderswoningen

Kerkstraat 46-48 (Deinze)
Arbeiderswoningen van vijf en drie traveeën onder verspringende zadeldaken, vermoedelijk uit de eerste helft van de 19de eeuw.