Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

9659 resultaten


ID: 4074 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis met traditionele kern

Grote Pieter Potstraat 12 (Antwerpen)
Traditioneel pand van drie traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, dat minstens opklimt tot de 17de eeuw, en in neoclassicistische stijl werd aangepast in de eerste helft van de 19de eeuw. Winkelpui uit 1882.


ID: 4070 | Bouwkundig element

Pakhuis

Grote Pieter Potstraat 17 (Antwerpen)
Pakhuis van vier bouwlagen met laadluiken in de bepleisterde lijstgevel, uit eerste helft 19de eeuw.


ID: 4069 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Grote Pieter Potstraat 17A (Antwerpen)
Neoclassicistisch herenhuis met enkelhuisopstand, van vijf traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 4072 | Bouwkundig element

Hoekhuis met traditionele kern

Grote Pieter Potstraat 2 (Antwerpen)
Neoclassicistisch hoekhuis van Grote Pieter Potstraat en Suikerrui, drie bij vier traveeën en vier bouwlagen onder een afgesnuit zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw. Fragmentair bewaarde opstand in traditionele bak- en zandsteenbouw uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw aan de Suikerrui.


ID: 4093 | Bouwkundig element

Gekoppelde neoclassicistische rijhuizen

Handschoenmarkt 1 (Antwerpen)
Gekoppelde neoclassicistische rijhuizen van samen vijf traveeën en vier bouwlagen onder een zadeldak, uit het tweede kwart van de 19de eeuw.


ID: 4101 | Bouwkundig element

Traditioneel diephuis

Handschoenmarkt 21 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis van drie traveeën en oorspronkelijk drie bouwlagen uit de tweede helft van de 16de eeuw. Aangepast in neoclassicistische stijl in de eerste helft van de 19de eeuw, en verhoogd in 1899.


ID: 4103 | Bouwkundig element

Pseudo-traditioneel winkelhuis met Mariabeeld

Handschoenmarkt 4 (Antwerpen)
Winkelhuis in pseudo-traditionele stijl gebouwd in opdracht van juffrouw V. Tijs, naar een ontwerp door de architect Charles De Ridder uit 1946. Onze-Lieve-Vrouwebeeld uit de late 18de eeuw of de vroege 19de eeuw.


ID: 4094 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch rijhuis

Handschoenmarkt 5 (Antwerpen)
Neoclassicistisch rijhuis van drie traveeën, drie bouwlagen en een entresol uit het tweede kwart van de 19de eeuw, vermoedelijk met oudere kern. Omstreeks 1990 gesloopt voor de bouw van een hotel.


ID: 4096 | Bouwkundig element

Rijhuis met gereconstrueerde trapgevel

Handschoenmarkt 9 (Antwerpen)
Rijhuis met een in 1953 gereconstrueerde trapgevel, van drie traveeën en vier bouwlagen onder een zadeldak. Mogelijk een traditionele kern, in neoclassicistische stijl verbouwd in de 19de eeuw.


ID: 87624 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Lillo-Fort met veer en getijdenhaven

Haven Lillo, Havenmarkt, Kazerneplein 4, 10, 4A-C, Omwentelingstraat, Stroomstraat, Tolhuisstraat, Vestingstraat (Antwerpen)
De militaire oorsprong van Lillo gaat terug tot de Tachtigjarige Oorlog toen, in 1578-1580 onder meer de tweelingforten Lillo en Liefkenshoek werden gebouwd in opdracht van Willem van Oranje. Het dorp zelf wordt omringd door de gebastioneerde wallen en ten zuidwesten ligt een getijdehaventje van 1903-1906 verbonden met het fort.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.