Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

9659 resultaten


ID: 84181 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Heikant 266 (Zele)
Voormalige hoeve met losse bestanddelen aan een verhard erf; ijzeren hekwerk aan hermetste baksteenpijlers. Achterin gelegen zuidelijk georiënteerd boerenhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder steil pannen zadeldak, gedateerd 1786. Aan de straat gelegen L-vormig bedrijfsgebouw met schuur en stallen, In kern opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 89700 | Bouwkundig element

Hoeve

Hoekstraat 25 (Zele)
Achterin gelegen voormalige hoeve aan een deels verhard voorerf, teruggaand op een minstens tot het derde kwart van de 18de eeuw opklimmende landbouwsite.


ID: 84019 | Bouwkundig element

Hoeve

Hoekstraat 6 (Zele)
Hoeve met losse bestanddelen aan deels gekasseid erf, ingeplant op een landbouwsite die minstens opklimt tot het derde kwart van de 18de eeuw. L-vormig bedrijfsgebouw in baksteen onder zadeldak met wagenhuis, stallen en schuren, deels 19de-eeuws, vergroot in de 20ste eeuw.


ID: 84025 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw ter Nood

Huivelde (Zele)
Bakstenen kapel op arduinen plint onder zadeldak met zwarte pannen, met tuitgevel, gevat tussen vlakke lisenen. De kapel werd in 1825, volgens jaartalankers in de geveltop, herbouwd.


ID: 84198 | Bouwkundig element

't Boerenhof

Kil 18-20 (Zele)
Achterin gelegen rustiek gerenoveerde tweegezinswoning, teruggaand op hoeve, L-vormig geschikt aan verharde binnenplaats, aan straat afgesloten door poortgebouw. Woning nummer 20, naar stijlkenmerken te oordelen, oudste gedeelte en in kern minstens opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 84040 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Kloosterstraat 13 (Zele)
Burgerhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, gelijktijdig met het aanpalende pand opgetrokken in 1844. Sobere bakstenen lijstgevel horizontaal geleed door cordonlijst en afgelijnd door entablement met gelede architraaflijst.


ID: 84041 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Kloosterstraat 15 (Zele)
Burgerhuis van 1844 met L-vormige plattegrond en dubbelhuisopstand, van vijf traveeën en twee bouwlagen, in neoclassicistische stijl. In de tuin en parallel aan de voorbouw, een kleine aanhorigheid bijgebouwd in 1852 en mogelijk eertijds bestemd als hovenierswoning.


ID: 84069 | Bouwkundig element

Brouwerswoning met bijhorende stokerij Rubbens

Langemuntstraat (Zele)
Beeldbepalend herenhuis met bijhorende stokerij Rubbens op straathoek met de Oudburgstraat. Datum "1817" in latei van voordeur, wellicht verwijzend naar de her- of verbouwing van de in oorsprong 18de-eeuwse hoeve door de nieuwe eigenaars Pieter Augustin Goossens – Johanna Catharina Verherbruggen.


ID: 84072 | Bouwkundig element

Brouwerswoning Meeus

Langemuntstraat 10, 14 (Zele)
Brouwerswoning, opgetrokken circa 1843 in een fraaie omringende beboomde tuin, met vijver en landschappelijke aanleg, aan de straatkant afgesloten door ijzeren hekwerk met rechts een poorttoegang. De brouwerij werd tijdens de Eerste Wereldoorlog ontmanteld. De bedrijfsgebouwen ruimden plaats voor een vijver en paardenstallen met garage voor notaris Albert Meeus naar ontwerp van Henri Vanden Broucke van 1921.


ID: 84106 | Bouwkundig element

Romp van de Doginnemolen

Langevelde 103 (Zele)
Romp van de zogenaamde Doginnemolen of Daeginnemolen, een stenen korenwindmolen van het type bovenkruier (grondzeiler), gebouwd voor 1834 op een voormalig molenaarshof dat mogelijk teruggaat tot de 16de eeuw.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.