Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

9657 resultaten


ID: 84111 | Bouwkundig element

Herenhuis

Oudburgstraat 1, 1A (Zele)
Beeldbepalend herenhuis met dubbelhuisopstand van zeven traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak met brede omlopende geprofileerde houten kroonlijst, volgens literatuurgegevens van circa 1800. Voormalige bedrijfsgebouwen van 1801, vergroot tussen 1832 en 1859 en aanvankelijk bestemd als brouwerijgebouwen en landbouwaanhorigheden.


ID: 84112 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Oudburgstraat 26 (Zele)
Achterin gelegen burgerhuis met betegelde voortuin en ijzeren hekwerk. Burgerwoning van drie traveeën en twee bouwlagen onder een mank zadeldak. Het huidige voorkomen dateert uit 1913, maar werd niet geheel volgens het ontwerpplan uitgevoerd.


ID: 84119 | Bouwkundig element

Pakhuis

Pieter Gorusstraat (Zele)
Voormalig pakhuis, heden gebruikt als magazijn. gebouwd circa 1841 op de plaats van een kleiner volume en aanvankelijk horende bij de olieslagerij van de familie Burm. Industrieel gebouw van drie traveeën en drieënhalve bouwlaag onder een afgewolfd pannen zadeldak deels doorlopend over nummer 36.


ID: 84117 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Pieter Gorusstraat 30-32 (Zele)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl van vier traveeën en twee bouwlagen, inmiddels met ontpleisterde voorgevel op een hardstenen plint, volgens datumsteen in deurlatei woning in 1837, gelijktijdig met aanpalend pand nummer 34 opgetrokken.


ID: 84118 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Pieter Gorusstraat 34 (Zele)
Breed burgerhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën onder pannen zadeldak, gelijktijdig met het aanpalend pand nummers 30-32 in 1837 opgetrokken. Onderkelderd dubbelhuis met de typische opbouw en strakke ritmering van een wat grotere burgerwoning in neoclassicistische stijl.


ID: 84122 | Bouwkundig element

Herberg Den Anker

Pieter Gorusstraat 38 (Zele)
Het huidige gebouw is volgens de neoclassicistische stijlkenmerken in de eerste helft van de 19de eeuw opgetrokken, wellicht ter vervanging van een oudere constructie. Hoekpand opgevat als een burgerhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak.


ID: 84143 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van den Tuimelaar

Stokstraat (Zele)
Zeer landelijk gelegen kapel zonder omgevende bebouwing. De huidige kapel dateert volgens een gedenkplaatje in de geveltop van 1760. In het begin van de 19de eeuw was ze echter vervallen en ze werd in 1826 herbouwd. Rechthoekige kapel onder pannen zadeldak met op de nok een ijzeren kruis op een gemetst en ruw gepleisterd voetstuk.


ID: 84157 | Bouwkundig element

Rij van vier arbeiderswoningen

Wezepoelstraat 129-135 (Zele)
Volgens kadastergegevens gaat deze huizenrij terug op een midden 19de-eeuws ensemble met L-vormige plattegrond, waarvan het erf en de stal ingekort werd bij de aanleg van de afsnijding van de Bosstraat eind de jaren 1930. Zeer eenvoudige éénlaagse huizenrij van twee en drie traveeën, met enkel- en dubbelhuisopstand onder een doorlopend pannen zadeldak.


ID: 75920 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Franz Wittoucklaan 30 (Zelzate)
Laag dorpshuis en voormalig café van vijf traveeën onder pannen zadeldak, op de hoek met de Kortestraat, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1843. Bepleisterde en thans geelgeschilderde voorgevel met rechthoekige muuropeningen, deels bewaard houtwerk. Beraapte achtergevel.


ID: 61140 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Grote Markt 86 (Zelzate)
Herenhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen met attiek, zuilenorde en driehoekig fronton, gebouwd in 1840.