Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

25271 resultaten


ID: 207909 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Zwijgerstraat 38 (Antwerpen)
Deze neoclassicistische burgerwoning werd samen met het ontpleisterde huis op nummer 36 gebouwd als samenstel van twee identieke huizen. Het ensemble werd gerealiseerd door aannemer Emmanuel Peeters in opdracht van J. Schumann.


ID: 207908 | Bouwkundig element

Neoclassicistische stadswoning

Zwijgerstraat 39 (Antwerpen)
Deze neoclassicistische stadswoning werd samen met het verbouwde huis op nummer 37 gebouwd als samenstel van twee identieke huizen. Het ensemble werd gerealiseerd rond 1899 door aannemer P.J. Van Dyck voor eigen rekening.


ID: 207910 | Bouwkundig element

Neoclassicistische burgerwoning

Zwijgerstraat 40 (Antwerpen)
Deze eind-19de-eeuwse neoclassicistische burgerwoning behoort tot de standaardbebouwing van het Zuid, namelijk rijwoningen van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, met een verzorgde, maar gestandaardiseerd afgewerkte neoclassicistische lijstgevel.


ID: 81387 | Bouwkundig element

Hoeve

Balthazarstraat 1 (Anzegem)
Gelegen aan de hoek met Statiestraat. Aan de straat gelegen hoeve uit het laatste kwart van de 19de eeuw.


ID: 81441 | Bouwkundig element

Sint-Vincentius instituut

Berkenlaan 2, Kerkstraat 84-86 (Anzegem)
Oorspronkelijk armenschool en weeshuis opgericht door pastoor Karel Derache, de eerste gebouwen werden in gebruik genomen in 1828. Huidig complex, deels opgetrokken in 1927 en deels in 1939 en 1945. Drie, aan de straat gelegen klassenvleugels en één vleugel loodrecht op de straat ingeplant. Naastgelegen hoeve met eerste steenlegging in 1853. Aan de overzijde van de Berkenlaan rustoord voor bejaarden van de Zusters van de Heilige Vincentius à Paulo, opgetrokken van 1976 tot 1983 naar ontwerp van J. Dedeurwaarder, A. Van Gheluwe en H. Van Steenkiste.


ID: 81732 | Bouwkundig element

Half vrijstaand burgerhuis

Beukenhofstraat 110 (Anzegem)
Half vrijstaand burgerhuis uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Gecementeerde lijstgevel, horizontaal belijnd door schijnvoegen, fries, doorgetrokken onderdorpels, casementen tussen de verdiepingen en waterlijsten. Licht vooruitspringende deurtravee gemarkeerd door balkon. Deels bewaard schrijnwerk.


ID: 81733 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Beukenhofstraat 120 (Anzegem)
Vrijstaand boerenarbeidershuis met achtergelegen nutsgebouwen uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Dubbelhuis van rode verankerde baksteen, gecementeerde plint. Licht getoogde muuropeningen met bewaard houtwerk.


ID: 81728 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Beukenhof

Beukenhofstraat 43-45, Kerkdreef 42 (Anzegem)
Kasteel gelegen in park met oud bomenbestand en gedeeltelijk afgezoomd door haag. Conciërgewoning ten noordwesten en koetshuis ten zuidwesten. Noordelijke toegang aan de zijde van de Beukenhofstraat gemarkeerd door pijlers van baksteen en natuursteen en ijzeren hek met de initialen "VC". Rechterpijler met datum "1877". Tweede toegang ten oosten (Kerkdreef) gemarkeerd door bakstenen pijlers en ijzeren hek. Domein aan de Beukenhofstraat van de straat afgezet door laag muurtje van arduin en baksteen.


ID: 81729 | Bouwkundig element

Half vrijstaand herenhuis

Beukenhofstraat 46 (Anzegem)
Half vrijstaand herenhuis uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Dubbelhuis van rode baksteen en licht getoogde muuropeningen. Lage achterbouw, loodrecht op het hoofdvolume. Naastgelegen tuin, toegang gemarkeerd door ijzeren hek.


ID: 214135 | Bouwkundig element

Mouterij-Brouwerij Verhaeghe

Beukenhofstraat 96 (Anzegem)
Mouterij-brouwerij Verhaeghe, familiebedrijf opgericht in 1885. Gaaf bewaard complex, met binnenin goed geconserveerde brouwinstallaties uit het interbellum.