Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

25271 resultaten


ID: 81477 | Bouwkundig element

Villa

Statiestraat 4 (Anzegem)
Dieper in gelegen villa van circa 1900, opgetrokken in opdracht van dokter Vancauwenberghe, aan de straat afgezet door recent vernieuwd bakstenen muurtje met ijzeren hek. Beeldbepalend, eclectisch dubbelhuis met invloeden van de neo-Vlaamse-renaissance zie onder meer de puntgevel en de hoekblokken.


ID: 81479 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Statiestraat 46 (Anzegem)
Dwars op de straat ingeplant en dieper in gelegen boerenarbeidershuis uit het laatste kwart van de 19de eeuw.


ID: 81803 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Stientjesstraat 42 (Anzegem)
Dwars op de straat ingeplant boerenarbeidershuis uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Dubbelhuis met lijstgevel van rode verankerde baksteen, licht getoogde muuropeningen met bewaard houtwerk.


ID: 81486 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Stientjesstraat 5 (Anzegem)
Dieper in gelegen boerenarbeidershuis uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Witbeschilderde baksteenbouw onder pannen zadeldak.


ID: 81580 | Bouwkundig element

Kerk Sint-Antonius Abt

Stijn Streuvelsstraat 1 (Anzegem)
Georiƫnteerd neogotisch kerkgebouw van 1854-1856 naar ontwerp van Pierre Nicolas Croquison (Kortrijk). Het bedehuis wordt opgetrokken ter vervanging van de in 1840 vernielde kerk. Kapel, aansluitend bij het kerkgebouw ten noordoosten. Treurwilgen aan de westzijde. Zuidzijde gemarkeerd door twee grafmonumenten.


ID: 92254 | Bouwkundig element

Orgel parochiekerk Sint-Antonius Abt

Stijn Streuvelsstraat 1 (Anzegem)
In 1859 bouwde Louis-Benoit Hooghuys een nieuw orgel voor de parochiekerk. Er zijn slechts enkele lichte wijzigingen (vermoedelijk eerste helft 20ste eeuw) aan het instrument geschied.


ID: 81582 | Bouwkundig element

Half vrijstaand burgerhuis

Stijn Streuvelsstraat 13 (Anzegem)
Half vrijstaande burgerwoning uit de tweede helft van de 19de eeuw. Combinatie van gecementeerde lijst- en puntgevel, pannen bedaking met sierlijk uitgewerkte vorstkam.


ID: 81585 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Stijn Streuvelsstraat 22 (Anzegem)
Dieper in gelegen vrijstaande burgerwoning uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Dubbelhuis met lijstgevel van rode baksteen met rijkelijk gebruik van arduin voor onder meer plint, aanzet- en sluitstenen, waterlijsten en in muurband doorgetrokken onderdorpels.


ID: 81493 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Ter Schabbe 7 (Anzegem)
Boerenarbeiderswoning uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Dubbelhuis van witbeschilderde baksteenbouw onder pannen zadeldak.


ID: 81694 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Sint-Arnolduspark

Tiegemberg, Warandedreef 6-10 (Anzegem)
Bedevaartoord en recreatief park. Sint-Arnolduskapel opgetrokken tussen 1864 en 1865 naar ontwerp van Pierre Nicolas Croquison en gewijd in 1866 door bisschop J.J. Faict. Ten noorden van de kapel ligt het zogenaamd Sint-Arnoldusputje, de miraculeuze bron die in de loop der tijd verzonken is in de grond. Voormalig boswachtershuisje en later souvenirwinkel en herberg gelegen ten noorden van de kapel. Ten westen van de hoofdkapel, staat een kleine bakstenen kapel op rechthoekige plattegrond. Puntgevel bekleed met rotsimitatie en bekroond door kruis. Het park wordt op het eind van de 19de eeuw in opdracht van Vital Moreels aangelegd.