Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2342 resultaten


ID: 201014 | Bouwkundig element

La Clytte Military Cemetery

Reningelststraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen op het gehucht De Klijte. De langwerpige, ommuurde begraafplaats met twee toegangsgebouwen met rondbogige doorgangen, een 'Cross of Sacrifice', een 'Stone of Remembrance' en witte grafstenen, is ontworpen door Edwin Lutyens (hoofdarchitect) en N.A. Rew (uitvoerend architect). Het geheel wordt getooid met bloemperken bij de graven, struiken en opgaande bomen.


ID: 201037 | Bouwkundig element

Oosttaverne Wood Cemetery

Rijselstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats, met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, ten noordoosten van Wijtschate. Oosttaverne Wood Cemetery werd ontworpen door Edwin Lutyens en N.A. Rew. Het betreft een ommuurde begraafplaats met toegangsgebouw met drie rondbogige doorgangen aan straatzijde, een 'Stone of Remembrance' centraal op de begraafplaats met daarachter een 'Cross of Sacrifice'. Het geheel wordt getooid met opgaande bomen, bloemperken en struiken.


ID: 213376 | Bouwkundig element

Duitse artilleriecontrolepost Gapaard

Rijselstraat (Heuvelland)
Duitse controlepost voor de artillerie uit de Eerste Wereldoorlog, opgetrokken vóór juni 1917.


ID: 213377 | Bouwkundig element

Britse militaire post Hiele Farm

Rijselstraat (Heuvelland)
Britse betonnen militaire constructie, opgetrokken tijdens de Eerste Wereldoorlog.


ID: 215694 | Bouwkundig element

Restanten Britse militaire post Oaten Wood

Rijselstraat (Heuvelland)
Restanten van één van twee Britse betonnen militaire posten tijdens de oorlog opgetrokken in een bosje dat toen aangeduid werd met 'Oaten Wood'.


ID: 215695 | Bouwkundig element

Restanten Britse militaire post Oaten Wood

Rijselstraat (Heuvelland)
Betonnen restanten van één van twee Britse militaire posten tijdens de oorlog opgetrokken in een bosje dat toen aangeduid werd met 'Oaten Wood'.


ID: 213489 | Bouwkundig element

Duitse militaire post

Rijselstraat 68 (Heuvelland)
Betonnen militaire post, tijdens de Eerste Wereldoorlog opgetrokken door Duitse eenheden.


ID: 201003 | Bouwkundig element

Irish House Cemetery

Savaardlindestraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ten oosten van de kerk van Kemmel. De begraafplaats, ontworpen door W.H. Cowlishaw is een kleine, rechthoekige begraafplaats, omgeven door een donkere natuurstenen muur, met een smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice' en witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 201041 | Bouwkundig element

Spanbroekmolen British Cemetery

Scheerstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats, tijdens de Eerste Wereldoorlog ontstaan nabij de mijnkrater Spanbroekmolen, ten zuidwesten van het dorp van Wijtschate. De kleine, rechthoekige begraafplaats, aangelegd naar ontwerp van J. R. Truelove, is ommuurd door een bakstenen muur.


ID: 304293 | Landschappelijk element

Mijnkrater 7/6/1917 Peckham

Scheerstraat, Wijtschatestraat 76 (Heuvelland)
De mijnkrater in het grasland op de hoek tussen de Wijtschate- en de Scheerstraat is het resultaat van de ontploffing van een dieptemijn uit de Eerste Wereldoorlog. Peckham was één van de elf locaties aan het front van de Eerste Wereldoorlog waar de mijnenslag werd uitgevochten. De explosie van 19 dieptemijnen op 7 juni 1917 luidde het begin van een geallieerd offensief in (Derde Slag bij Ieper). De mijnkrater had oorspronkelijk een diameter van 73 meter en een maximale diepte van 14 meter.