Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1366 resultaten


ID: 29566 | Bouwkundig element

Woning De Tassche

Oude Burg 11 (Brugge)
Barok getint diephuis met een achterliggend breed- en diephuis. Cartouches in de boogvelden van de voorgevel met opschrift met opschrift refererend aan de verstening van de houten gevel omstreeks 1718. Bewaarde oude 15de-16de-eeuwse kern, zichtbaar in interieur. Oorspronkelijk enkelhuis omgevormd tot dubbelhuis in 1902. Verfraaiende Kunstige Herstelling van 1930 naar ontwerp van architect R. Cauwe en consoliderende Kunstige Herstelling in 1999 naar ontwerp van architect P. Jonckheere. Verankerde trapgevel van baksteen, met oudere zijgevel. Middenhuis met lijstgevel van twee traveeën en twee bouwlagen. Achterhuis van vier/twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.


ID: 29573 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Huis de Halleux

Oude Burg 21-23 (Brugge)
Herenhuis met bijhorend koetshuis en tuinpaviljoen aan de Dijver.


ID: 29576 | Bouwkundig element

Huis Devadder

Oude Burg 25 (Brugge)
In de loop van de 19de eeuw opgesplitst in twee afzonderlijke woonhuizen. Het geheel bestaat uit verschillende gebouwen. gereconstrueerd.


ID: 29577 | Bouwkundig element

Hof van Watervliet

Oude Burg 27 (Brugge)
Oorspronkelijk "Hof van Sint-Joris" zogenaamd naar opdrachtgever Jan de Baenst, heer van Sint-Joris. Vanaf 1566 huidige benaming naar de humanist Marc Laurin, heer van Watervliet. Laatgotisch pand op L-vormige plattegrond met nieuwbouwvleugel van 1983 naar ontwerp van Groep Planning gesitueerd rondom een rechthoekige, gekasseide binnenplaats. Huidig uitzicht resultaat van verschillende wijzigingen. Thans ontmoetingscentrum van Christelijke Mutualiteit.


ID: 308248 | Bouwkundig element

Woning Daembart

Oude Burg 4 (Brugge)
Woning, eertijds zogenaamd Het huis Daembart, met een gelijkaardige verankerde bakstenen trapgevel als de tegenoverliggende Woning De Tassche, doch minder rijk uitgewerkt. 17de-eeuws uitzicht, maar oude 14de-eeuwse kern, zie baksteenformaat in de onderbouw achtergevel en balklagen. Consoliderende Kunstige Herstelling in 1993 naar ontwerp van architect E. Van Biervliet.


ID: 82716 | Bouwkundig element

Burgerhuis met tuinpaviljoen

Oude Zak 37 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder half schilddak, met kern uit de 15de eeuw. Consoliderende Kunstige Herstelling van 1980-1982 naar ontwerp van architect K. Lansoght.


ID: 82722 | Bouwkundig element

Klooster van de grauwzusters van Sint-Elisabeth

Oude Zak 55 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Gebouwd in de loop van de 14de eeuw als onderdeel van het klooster van de grauwzusters van Sint-Elisabeth, opgeheven met de Franse Revolutie.


ID: 29582 | Bouwkundig element

Laatgotisch burgerhuis De Zomere

Oude Zomerstraat 2 (Brugge)
Zogenaamd "De Zomere" zie gevelsteen. Laatgotisch enkelhuis van twee traveeën en vijf naar boven toe verlagende bouwlagen onder zadeldak. Jaartal 1479 op recente gevelsteen.


ID: 82122 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Peerdenstraat 8 (Brugge)
Breedhuis van drie/vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen; nieuwe, klimmende dakkapel), met kern uit de eerste helft van de 14de eeuw. "Kunstige Herstelling" van 1999-2001 naar ontwerp van architecten K. Lansoght en G. Vandenabeele (Brugge): verwijderen van twee garagepoorten en herinrichten als woning.


ID: 77461 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein van Male

Pelderijnstraat 14 (Brugge)
Abdijcomplex teruggaand tot de 14de eeuw, bestaande uit vier vleugels gelegen rond een binnenkoer en met abdijkerk, klooster, pandgang, gastvertrekken, vergaderzalen, drukkerij en bibliotheek. Grotendeels gebouwd op de oude fundamenten van de vierzijdige middeleeuwse waterburcht. Poortgebouw en afzonderlijk bezoekerscentrum. Omliggend park met verschillende oude bomen. Baksteenbouw met gedeeltelijk witbeschilderde muren en onder pannen zadeldaken.