Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1366 resultaten


ID: 77826 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein De Rode Poort

Rijselstraat 231 (Brugge)
Heden een bepleisterde en beschilderd gebouw met villa-allures, ingericht als kantoren. Het 19de-eeuwse koetsgebouw eveneens zwaar gerestaureerd en met zelfde functie. Villa en koetsgebouw gelegen in een ruim park, deels aangelegd in landschappelijke stijl met vijver en deels geometrisch met drevenpatroon. Lange toegangsdreef.


ID: 77827 | Bouwkundig element

Jachtopzienerswoning bij kasteel De Rode Poort met tuin

Rijselstraat 233 (Brugge)
Fungeerde oorspronkelijk als grensafbakening en uitkijkpost en werd naar verluidt "later" omgevormd tot jachtwachterhuis. Volgens de gegevens van het kadaster krijgt het gebouw in 1861 de functie van koetshuis.


ID: 74846 | Bouwkundig element

Hoeve Ter Ronselaere

Ronselarestraat 71 (Brugge)
Deels vernieuwde hoeve bestaande uit losse witbeschilderde bestanddelen. Woonhuis met opkamertraveeën waarvan de zijgevel is voorzien van drie kleine steunberen. Gevels opengewerkt met rechthoekige muuropeningen. Bijhorende boomgaard met meidoornhaag.


ID: 29641 | Bouwkundig element

Laatgotisch burgerhuis

Sint-Amandsstraat 7 (Brugge)
Laatgotisch diephuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen); dubbelhuis van 1573 met kern die opklimt tot de 13de eeuw. Historiserende en verfraaiende "Kunstige Herstelling" van 1881 naar ontwerp van architect O. de Breuck (Brugge).


ID: 83424 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Parochiekerk Sint-Anna

Sint-Annaplein (Brugge)
Gelegen in het midden van het Sint-Annaplein met rondom de kerk gekandelaarde lindes en platanen. Georiënteerde, bakstenen zaalkerk op rechthoekige plattegrond met prominente westtoren. Tegen de buitenwand ter hoogte van het koor, beeldengroep van Calvarie.


ID: 83035 | Bouwkundig element

Herberg 't Maekelaersheester

Sint-Clarastraat 39-43 (Brugge)
Heden samenstel van drie breedhuizen van samen tien traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (mechanische en Vlaamse pannen).


ID: 29684 | Bouwkundig element

Stadswoning

Sint-Jakobsstraat 63 (Brugge)
Diephuis van drie + drie/één traveeën en twee bouwlagen, en een achtervleugel van drie traveeën + twee traveeën, onder zadeldaken. Laatmiddeleeuwse kern, opklimmend tot het einde van de 14de eeuw.. In 1750 nieuwe pui in classicistiche stijl, waarbij ook de bovenbouw wordt aangepast. Verankerde, beschilderde tuitgevel van baksteen afgewerkt met vlechtingen. Zijgevel met een uitkragende gootmuur op laatgotische spitsboogfries op geprofileerde natuurstenen consoles. Achtervleugel met in het midden tuitgevel.


ID: 29685 | Bouwkundig element

Huis Het Schietspel

Sint-Jakobsstraat 64 (Brugge)
Huis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met jaartalankers 1674 ter hoogte van de tweede bouwlaag, maar met oude kern uit eerste helft 15de eeuw. Resultaat van historiserende Kunstige Herstelling in 1895-1896 naar ontwerp van architect J. De Bisscop. In 1983 opnieuw consoliderende Kunstige Herstelling naar ontwerp van architect P. Salens. Verankerde bakstenen trapgevels met uitgewerkte ankers en gebruik van zandsteen. Bewaarde zij- en achterpuntgevel van verankerde baksteen.


ID: 29702 | Bouwkundig element

Herenhuis in laatclassicistische stijl

Sint-Jansstraat 13 (Brugge)
Monumentaal herenhuis gebouwd op een erf ontstaan als een afsplitsing circa 1300 van een groter erf dat minstens de huisnummers nummers 13 en 15 omvatte. In de loop van de 15de eeuw werd het oude huis uitgebreid met een nagenoeg even groot bouwvolume. Het huidig laatclassicistisch herenhuis is het resultaat van een verbouwing in 1840 van twee middeleeuwse diephuizen, in opdracht van de adellijke familie Jean-Baptist Coppieters.


ID: 29704 | Bouwkundig element

Herenhuis met koetshuis

Sint-Jansstraat 15 (Brugge)
Imposant herenhuis, fasegewijs tot stand gekomen vanaf het begin van de 13de eeuw. Huidig laatclassicistisch uitzicht van hoofdgevel en interieurs bepaald door invoeging van de poorttravee en verbouwing van vroegere gevels tot hoge doorlopende lijstgevel in vermoedelijk 1836. Enkelhuistype van zes & vijf/zes traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schild- en zadeldaken, met een bepleisterde en geschilderde lijstgevel met links poortrisaliet. Zijgevel: hoger 19de-eeuws deel en lager deel met oude kern aangegeven door schoorsteenschachten, achtergevel en aandak.