Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2371 resultaten


ID: 82793 | Bouwkundig element

Ensemble van burgerhuizen

Sint-Jorisstraat 9-15 (Brugge)
Merkwaardig ensemble van vijf diephuizen die de lichte bocht van de straat afzomen.


ID: 82797 | Bouwkundig element

Stadswoning

Sint-Jorisstraat 19 (Brugge)
Verankerde, bepleisterde en beschilderde klokgevel onder driehoekig fronton uit de 18de eeuw. Bewaard 19de-eeuws houtwerk.


ID: 82803 | Bouwkundig element

Stadswoningen

Sint-Jorisstraat 25 (Brugge)
19de-eeuws samenstel van drie oudere diephuizen onder afgewolfde zadeldaken, achteraan uitziend op een grote tuin, toegankelijk via smeedijzeren hek aan de Azijnstraat. Oorspronkelijk drie 16de tot 17de-eeuwse huizen met gotische trap- en tuitgevels.


ID: 82808 | Bouwkundig element

Jonghof schuttersgilde Sint-Joris

Sint-Jorisstraat 33-35 (Brugge)
Aan de straat bestaat het complex heden van links naar rechts uit: een neoclassicistisch breedhuis, gebouwd in 1852, een diephuis, in cartouche gedateerd "1541", en een breedhuis met neorenaissancegevel van 1903 naar ontwerp van architect C. De Wulf


ID: 82813 | Bouwkundig element

Stadswoning

Sint-Jorisstraat 45 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), door middel van jaarankers gedateerd "1561" en links één travee onder plat dak. Huidige gevelindeling resultaat van vereenvoudigende verbouwing in 1903. "Kunstige Herstelling" van 1991 naar ontwerp van ir.-architect P. Bruynbroeck (Brugge).


ID: 82815 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Sint-Jorisstraat 47 (Brugge)
Breedhuis van vier traveeën en twee hoge bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw en achterliggend breedhuis met kern uit de 16de of 17de eeuw.


ID: 82817 | Bouwkundig element

Lage stadswoningen

Sint-Jorisstraat 55-57 (Brugge)
Twee lage diephuizen van twee traveeën onder zadeldak uit de 16de of 17de eeuw, zie balklagen en dakgebinte.


ID: 82819 | Bouwkundig element

Stadswoning

Sint-Jorisstraat 59 (Brugge)
Diephuis van twee/één traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 16de eeuw(?).


ID: 79708 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Parochiekerk Sint-Pietersbanden met kerkhof en ruïne Sint-Leonarduskerk

Sint-Lenardsstraat (Brugge)
De huidige overblijfselen van de voormalige Sint-Leonarduskerk zijn de zuidelijke traptoren en de zuidelijke scheimuur van de westbouw, opklimmend tot tweede helft 12de eeuw. De huidige kerk is een georiënteerd bedehuis aansluitend bij het type van een hallenkerk uit de 17de eeuw. De kerk werd in het derde kwart van de 19de eeuw verlengd naar plannen van Pierre François Buyck. Gele en rode baksteenbouw onder leien zadeldaken. Omringend kerkhof omhaagd door middel van verschillende hagen. Ten westen, kasseien kerkpad, noord-zuid georiënteerd en geflankeerd met dubbele rij leilinden.


ID: 29708 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Walburga

Sint-Maartensplein (Brugge)
Gelegen ten oosten van het plein, ten noorden deels afgebakend door de Hoornstraat, deels door de voormalige kerktuin, ten oosten door de kerkhoftuin en de "Oranjerie Sint-Walburga", de voormalige brouwerij van het jezuïetencomplex, en ten zuiden door de schoolvleugel van het "Lyceum Hemelsdaele". Georiënteerde jezuïetenkerk van het basilicale type maar zonder transept. Fraai doch sober voorbeeld van typische contrareformatorische barokkerk uit de Zuidelijke Nederlanden van de 17de eeuw.