Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6318 resultaten


ID: 16379 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Steendamstraat 1 (Alveringem)
Boerenhuis onder leiding van architect A. Degeyter naar oorspronkelijk model en met herbruik van origineel materiaal heropgebouwd, naar verluidt oorspronkelijk van 1630. Restant van een voormalige hoeve met losse bestanddelen.


ID: 15982 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Westhoek 4 (Alveringem)
Nog deels omwalde hoeve (rest van wal ten Noorden), midden weilanden, met willekeurige opstelling van gebouwen rondom een begraasd erf, doorkruist met bakstenen paden; boerenwoning op lage terp. Ten noorden van erf, boerenhuis van één travee met links opkamer + zes traveeën lager woongedeelte en één bouwlaag onder gebogen zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) met overstekende rand, hoger opgetrokken boven de opkamer. In kern opklimmend tot de 17de eeuw.


ID: 4774 | Bouwkundig element

Traditioneel diephuis

Aalmoezenierstraat 46 (Antwerpen)
Traditioneel hoekhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, te dateren in de 17de eeuw. Verankerde tuitgevel met schouderstukken, bepleisterd en beschilderd en aangepast in de loop van de 19de eeuw.


ID: 4773 | Bouwkundig element

Traditioneel breedhuis

Aalmoezenierstraat 65 (Antwerpen)
Traditioneel rijhuisje opklimmend tot de 17de eeuw, van twee traveeën, twee bouwlagen en zadeldak (Vlaamse pannen) met breed dakvenster voorzien van tuitgevel.


ID: 4782 | Bouwkundig element

Samenstel van traditionele panden met barokpoort

Adriaan Brouwerstraat 17, Korte Zeevaartstraat 2 (Antwerpen)
Samenstel van twee traditionele panden op de hoek van Adriaan Brouwerstraat en Korte Zeevaartstraat, uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw, met barokpoort en trapgevel.


ID: 4780 | Bouwkundig element

Burgerhuis met barokpoort

Adriaan Brouwerstraat 5 (Antwerpen)
Burgerhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak te dateren in de eerste helft van de 17de eeuw. Aangepaste bepleisterde en beschilderde lijstgevel met rechthoekige vensters in omlopende bandomlijstingen; ankers met gekrulde spie. Links barokpoort afkomstig van de vroegere brouwerij "De Gulde Sterre".


ID: 5115 | Bouwkundig element

Hotel Antonio Perez

Ambtmanstraat 18, Keizerstraat 3 (Antwerpen)
Voormalig hotel Antonio Perez dat de eerste maal vermeld wordt in het derde kwart van de 17de eeuw, tot einde 19de eeuw een luisterrijk herenverblijf. Het werd sindsdien inwendig verbouwd tot burelen en magazijn van de likeurstokerij Jacques Neefs, en kreeg na renovatie omstreeks 1980 een nieuwe woonfunctie.


ID: 4788 | Bouwkundig element

Salvator

Ambtmanstraat 3-5 (Antwerpen)
Voornaam herenhuis, een samenstel van de huizen “Salvator” en “den Keyser”, waarvan de oorsprong opklimt tot het eerste kwart van de 16de eeuw, en dat in de loop van de 17de, de 18de en de 19de eeuw tot de huidige vorm werd uitgebouwd. Het complex met een gevelfront in laatclassicistische stijl, omvat een binnenplaats en een tuinpaviljoen in barokstijl, en interieurs in rococostijl.


ID: 4800 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis met traditionele kern

Apostelstraat 14 (Antwerpen)
Laatclassicistisch burgerhuis met dubbelhuisopstand uit het laatste kwart van de 18de of het eerste kwart van de 19de eeuw, met sporen van een traditionele 17de-eeuwse kern.


ID: 4798 | Bouwkundig element

Burgerhuis met traditionele kern

Apostelstraat 7 (Antwerpen)
Burgerhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, pannen). Eenvoudige, bepleisterde en beschilderde, neoclassicistische lijstgevel op plint, te dateren in de eerste helft van de 19de eeuw, met sporen van een traditionele 17de-eeuwse kern.