Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

39144 resultaten


ID: 87094 | Bouwkundig element

Hoeve Hollenbome

Axpoelmolenstraat 15 (Tielt)
In de periode 1862-1863 worden de bestaande hoevegebouwen totaal heropgebouwd: huis, landgebouw en bakhuis, mogelijk met integratie oudere bestanddelen. Onverhard erf, toegankelijk vanaf de straat via ijzeren hek. Eenlaags boerenhuis van zeven traveeën in donkerrode verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak; schuur met stal en wagenhuis onder pannen zadeldak.


ID: 87091 | Bouwkundig element

Hoeve

Axpoelmolenstraat 7 (Tielt)
Hoevetje met eenlaags boerenhuis van vijf traveeën minimaal opklimmend tot het midden van de 18de eeuw. Ijzeren waterpomp aan de erfgevel. Schuurtje in verankerde rode baksteen met gepekte plint onder zadeldak.


ID: 87191 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

B.A. Guilbertlaan 22 (Tielt)
Hoeve, bestaande uit losstaande hoevegebouwen in U-vorm rondom een begraasd erf.


ID: 86984 | Bouwkundig element

Hof van Balsberghe

Baalbergstraat 4 (Tielt)
Historische hoeve, in geschiedenis opklimmend tot het midden van de 15de eeuw. Boerenhuis en hoevegebouwen in verankerde donkerrode baksteenbouw onder licht overkragende pannen zadeldaken, rondom erf in losse verharding. Erftoegang met bewaarde bakstenen toegangspijler, geflankeerd door een linde.


ID: 86988 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwkapel

Baudeloostraat (Tielt)
Onze-Lieve-Vrouwkapel, gelegen naast de oprit van woning nummer 62. Gebouwd circa 1843 langsheen de weg op een onbebouwd perceel als afwering tegen een kalverziekte. Pas geregistreerd bij kadaster in 1885 onder toenmalig eigenaar Eugeen Mulle de Terschueren, met vermelding dat de kapel meer dan 30 jaar geleden is opgetrokken. Herbouwd in 1954.


ID: 86989 | Bouwkundig element

Heilige Antoniuskapel

Baudeloostraat (Tielt)
Heilige Antoniuskapel uit tweede helft 19de eeuw. Veldkapel in donkerrode baksteen onder half schilddak (nok haaks op straat, zwarte Vlaamse pannen), waarboven een ijzeren kruis.


ID: 86987 | Bouwkundig element

Hof van Baudeloo

Baudeloostraat 48 (Tielt)
Bestaande uit losstaande hoevegebouwen rondom een onverhard erf, minimaal opklimmend tot 1717 en gelegen op een oudere site. Gelegen op de flank van de Aarselse plateaurug. Boerenhuis aan de oostzijde van het erf. Aanpalend haaks stalvolume ten noorden van het erf. Klein haaks bijgebouw ten noorden van boerenhuis. Aan noordzijde een langgerekte stal. Aan de zuidzijde van het erf, langsheen de straat, een lange schuur onder geknikt zadeldak met lichte overkraging en sleepdak, afgewolfd aan de oostzijde.


ID: 86537 | Bouwkundig element

Herberg

Bedevaartstraat 115 (Tielt)
Voormalige herberg gebouwd volgens het kadaster in 1885 in opdracht van Charles Algoet, herbergier uit Tielt. Eenlagige verankerde baksteenbouw van vijf traveeën onder zadeldak. Bijgebouwtje van 1901.


ID: 87188 | Bouwkundig element

Braekeveldskapelletje

Biermanstraat (Tielt)
"Braekeveldskapelletje", "Clerckskapel" of Onze-Lieve-Vrouw van Salettekapel. Gelegen op de grens met Ruiselede, nabij hoeve nummer 65, op de zuidoostelijke hoek van het kruispunt. Neoclassicistische veldkapel in donkerrode baksteenbouw onder licht geknikt zadeldak (nok haaks op straat, leien), bekroond met een smeedijzeren kruis.


ID: 87187 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Biermanstraat 65 (Tielt)
Hoeve met losse gebouwen, opklimmend tot de 18de eeuw. Erftoegang tussen twee linden, afgesloten van de weg door een meidoornhaag. Boerenhuis uit 1910 van vijf traveeën met getoogde muuropeningen en getrapt tandfries. Ten westen, kleine stal uit het tweede kwart van de 19de eeuw; ten oosten van het erf een verbouwd wagenhuis met betonnen latei van circa 1860. Ten zuiden, grote langwerpige schuur met dubbele rij asemgaten, korfboogvormige poortopeningen en getoogde deuren, gedateerd in jaartalsteen: 1860.