Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

19933 resultaten


ID: 214651 | Bouwkundig element

Gemeenteschool

Schriek 358 (Antwerpen)
Gemeentelijke jongensschool gebouwd in 1923, mogelijk met oude hoevekern. In 1928 ten noordwesten uitgebreid met twee klaslokalen en een kolenhok naar ontwerp van provinciaal architect Jan Frans Sel.


ID: 7534 | Bouwkundig element

Geheel van drie gekoppelde burgerhuizen

Schulstraat 14-20 (Antwerpen)
Geheel van drie gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl, naar een ontwerp door de architect François Van Rompaey uit 1920. Opdrachtgever was de firma A.F. Vincentelli & Co, een fabriek van gekonfijt fruit en fruitconserven die sinds 1905 aan de Lange Lozanastraat gevestigd was.


ID: 215128 | Bouwkundig element

Villa in neotraditionele stijl

Seringenlaan 4 (Antwerpen)
Villa in neotraditionele stijl, gebouwd in opdracht van Albert Freedman, naar een ontwerp door de architect Jos. Evrard uit 1923. De architect die actief was van kort vóór de eeuwwisseling tot eind jaren 1940, maakte naam met een behoudend oeuvre, waaronder enkele kerkgebouwen.


ID: 215129 | Bouwkundig element

Tudor Nook

Seringenlaan 6 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl gebouwd in opdracht van J. Coutrin, naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1927. "Tudor Nook" is een representatief voorbeeld van de landhuisbouw door De Coninck en Potié, die tijdens de jaren 1920 van dit type cottagevilla hun handelsmerk maakten.


ID: 10738 | Bouwkundig element

Siberiabrug-noord met landhoofden en bedieningshuis

Siberiabruggen (Antwerpen)
De Siberiabruggen werden gebouwd tussen 1938 en 1943 als elektrisch aangedreven ophaalbruggen, meer bepaald basculebruggen, type Strauss met aangebouwd brugwachtershuis tussen Kattendijkdok en Amerikadok. De zuidelijke brug werd gesloopt in 1990.


ID: 304935 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw met klokgevel

Sint-Bartholomeusstraat 1 (Antwerpen)
Meergezinswoning in een op de neobarok geïnspireerde stijl, omstreeks 1938 als opbrengsteigendom opgetrokken voor houtkoopman Denis Dekkers-Vervoort, die zelf aan de Terlindenhofstraat in Merksem woonde. Het pand vormt het sluitstuk van de gevelwand bestaande uit de woningen in de Sint-Bartholomeusstraat van de nummers 1 tot 37.


ID: 304933 | Bouwkundig element

Neotraditionele gevelwand

Sint-Bartholomeusstraat 1-37 (Antwerpen)
Deze huizenrij in de Sint-Bartholomeusstraat 1 tot 37 vormt een homogeen interbellumensemble bestaande uit burgerhuizen, meergezinswoningen en een feestzaal, opgetrokken in voornamelijk historiserende bouwstijlen, afgewisseld met een aantal gevels in een meer contemporaine art deco of modernistische stijl. De overwegend neotraditionele gevelrij vormt een passend historiserend kader voor de Sint-Bartholomeuskerk en de pastorie, gebouwen die het historische centrum vormen van Merksem.


ID: 304939 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neotraditionele stijl

Sint-Bartholomeusstraat 11 (Antwerpen)
Burgerhuis met achterliggende werkplaats in neotraditionele stijl, gebouwd omstreeks 1931 naar een ontwerp van de Merksemse steenkapper, beeldhouwer, bouwkundige en veelzijdig ontwerper Louis Verbaendert (1896-1977). De opdrachtgever was aannemer Charles (Karel) Adriaenssens.


ID: 216762 | Bouwkundig element

Gebouw posterijen

Sint-Bartholomeusstraat 15-17 (Antwerpen)
Gebouw van de posterijen, kadastraal geregistreerd in 1933 in opdracht van de staat. Het postgebouw maakt deel uit van een eclectische gevelwand.


ID: 304941 | Bouwkundig element

Meergezinswoning in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Sint-Bartholomeusstraat 19 (Antwerpen)
Meergezinswoning in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gebouwd in 1935 naar een ontwerp van de Merksemse architect Hendrik Wittocx. De opdrachtgever was August Bogaerts die woonde aan de Bredabaan in Merksem. De gevel is in de top voorzien van een jaartalsteen, en draagt links boven de toegang de signatuur van de bouwmeester.