Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

19933 resultaten


ID: 89178 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Bruggestraat 15 (Beernem)
Hoekpand van vijf/ zes traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak. Gele baksteenbouw; met gebruik van rode baksteen voor de horizontale gevelbelijning, de geblokte ontlastingsbogen, de borstwering en de fries onder de goot. Vormt visueel één geheel met Bruggestraat nummer 13 en gebouwd in 1928.


ID: 89192 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Bruggestraat 60 (Beernem)
Vrijstaand woonhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak, volgens het kadaster gebouwd in 1935 door bouwheer brouwer Van Damme-Van Poucke. Gevelparement van gele baksteen in combinatie met rode baksteen voor de plint en het benadrukken van het inkomportaal en het topvenster.


ID: 89174 | Bouwkundig element

Interbellumwoning

Bruggestraat 9 (Beernem)
Dubbelhuis van drie/ twee traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak. Uit de jaren 1930. Parement van typische rode baksteen. Rechthoekige muuropeningen met zware betonnen lateien. Bewaard schrijnwerk met kenmerkende horizontale roedeverdeling in de bovenlichten.


ID: 89195 | Bouwkundig element

Burgerhuis in cottagestijl

Bruggestraat 97 (Beernem)
Alleenstaande cottage uit 1928 en ingeplant in een ruime tuin. Volume met onregelmatige plattegrond gevormd door erkeruitbouwen en overdekt inkomportaal. Oranje baksteenbouw in combinatie met bepleistering en pseudovakwerk.


ID: 89207 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Bruinbergstraat 2 (Beernem)
Huis uit de jaren 1920, twee traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak. De verankerde oranjebakstenen puntgevel wordt horizontaal belijnd door witgeschilderde en bepleisterde banden.


ID: 88989 | Bouwkundig element

Dankkapel voor Onze-Lieve-Vrouw

Bulscampveld (Beernem)
De gedenkkapel staat langs Bulscampveld, de dreef ten noorden van het kasteel binnen het provinciaal domein Lippensgoed-Bulskampveld, ongeveer vlak tegenover de cafetaria en werd gebouwd in 1920 naar ontwerp van architect Alphonse de Pauw. Kapel in classicistische stijl met ronde plattegrond.


ID: 89360 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Eiland 2 (Beernem)
Vrijstaand enkelhuis uit de jaren 1920-1930. Breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak. Roodbakstenen lijstgevel in combinatie met wit- en groengeglazuurde baksteen voor de horizontale belijning en de ontlastingsbogen.


ID: 89007 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Gevaerts-Zuid 52 (Beernem)
Lage boerenarbeiderswoning van vier traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak. Voormalig Gevaertsschooltje, een klein gemengd lager schooltje voor de kinderen van de wijk Gevaerts. Het huidige volume staat weergegeven op het primitief kadasterplan van circa 1830 als een kleine tweedelige woning. Volgens het kadaster wordt de woning in 1862 vergroot en wordt er een schooltje en een woongelegenheid voor een onderwijzer ingericht.


ID: 89040 | Bouwkundig element

Burgerhuis uit de jaren 1920

Hooiestraat 4 (Beernem)
Vrijstaand diephuis uit de jaren 1920 met kleine voortuin.


ID: 89017 | Bouwkundig element

Villa uit het interbellum

Hubert d'Ydewallestraat 35 (Beernem)
Vrijstaande interbellumwoning van vier traveeën en twee bouwlagen onder een pannen schilddak, gebouwd in 1937. Geel bakstenen parement afgewisseld met rode baksteen voor onder meer de plint en de fries onder de verspringende bakgoot.