Uw zoekopdracht geeft 19682 resultaten. Het maximum aantal zoekresultaten werd beperkt tot 10000. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen.

19682 resultaten


ID: 58379 | Bouwkundig element

Villa Les Ajoncs

Bergdreef 11, Engelsestraat 12 (Knokke-Heist)
Dubbelvilla zogenaamd "Les Ajoncs", opgetrokken in 1919 (volgens kadaster) in een fantasierijke combinatie van eclecticisme en cottagestijl. Beschermd als monument bij ministerieel besluit van 27/06/2003.


ID: 58380 | Bouwkundig element

Villa Les Pinsons en Les Sansonnets

Bergdreef 19 (Knokke-Heist)
Bergdreef nr. 19/ Bocheldreef. Dubbele villa met art-deco-inslag, z.g. "Les Pinsons" en "Les Sansonnets", gebouwd in het interbellum n.o.v. architect J.R. Van Hoenacker. Heel sterk gelijkend op villa n.o.v. dezelfde architect in de Engelsestraat nrs. 20-22. SINT-LUKASARCHIEF BRUSSEL, Inventaris van het bouwkundig erfgoed in de villawijk Duinbergen te Knokke-Heist, deel I, in opdracht van WITAB,


ID: 58378 | Bouwkundig element

Villa Nid Clair

Bergdreef 7 (Knokke-Heist)
Bergdreef nr. 7/ Engelsestraat. Villa z.g. "Nid Clair", gebouwd in het interbellum in cottagestijl n.o.v. architect L. Leemans. Oorspronkelijke verdeling tussen baksteen en bepleistering teniet gedaan door witschildering. SINT-LUKASRACHIEF BRUSSEL Brussel, Inventaris van het bouwkundig erfgoed in de villawijk Duinbergen te Knokke-Heist, deel I, in opdracht van WITAB, mei-juni 1996.


ID: 58632 | Bouwkundig element

Hotel in art deco

Blancgarinstraat 5 (Knokke-Heist)
Blancgarinstraat nr. 5. Vermoedelijk voormalig hotel gebouwd in het interbellum, in uitgesproken art-decostijl. Bakstenen, nu verkeerdelijk witgeschilderde gevel met opvallende geajoureerde, betonnen balkons, typische vijfzijdige muuropeningen gevat in dieperliggende muurvelden. Bewaard houtwerk met roedeverdeling in de bovenlichten van de deurvensters op de verdiepingen, schuiframen op


ID: 58821 | Bouwkundig element

Molen Le Vieux Moulin of Oude Molen

Boslaan 10 (Knokke-Heist)
Eertijds opgesteld in Knokke-Dorp op de kruising van de Koningslaan en het Pastoor Opdedrinckplein. Gebouwd circa 1855 en werkzaam tot circa 1902. Moest verdwijnen bij de aanleg van het eerste station van Knokke.


ID: 58635 | Bouwkundig element

Interbellumhoekpand

Boudewijnlaan 22 (Knokke-Heist)
Boudewijnlaan nrs. 22-24/ Piers de Raveschootlaan. Interbellumhoekpand met art-decogetinte vormgeving, cf. uitgewerkte hoekpartij met decoratieve fries, dambordpatronen, tweezijdige erkers. Houtwerk vervangen.


ID: 58637 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw

Boudewijnlaan 30 (Knokke-Heist)
Boudewijnlaan nr. 30. Klein appartementsgebouw voor vier appartementen, gebouwd in het interbellum. Twee deuren op gelijkvloers, één naar de traphall, de andere voor het gelijkvloerse appartement. Bakstenen gevel met gecementeerde erker en geveltop, gaaf bewaard houtwerk met fijne indeling van de bovenlichten. Nr. 37 van hetzelfde type, maar door de zware PVC-dakgoot aan de puntgevel in gaafheid


ID: 58822 | Bouwkundig element

Villa Ushuaia

Britspad 1 (Knokke-Heist)
Britspad nr. 1. Villa z.g. "Ushuaia" in cottagestijl van 1931. Bepleisterde baksteenbouw met gebruik van pseudo-vakwerk. Zwaar overkragend zadeldak op decoratieve houten consoles. Verbouwde inkom.


ID: 58825 | Bouwkundig element

Villa Kathaway

Britspad 10 (Knokke-Heist)
Britspad nr. 10/Poolspad nr. 2. Gekoppelde villa "Kathaway" van 1922 naar ontwerp van architect De Meester, later verschillende malen uitgebreid, thans verbouwd zijde Britspad. Zijde Poolspad pseudo-vakwerk waartussen bakstenen visgraatmotief.


ID: 58826 | Bouwkundig element

Villa Sous tous vent-Duindistel

Britspad 14-16 (Knokke-Heist)
Gekoppelde villa zogenaamd "Sous tous vent-Duindistel" gebouwd in 1926 naar ontwerp van de Gentse architect Valentin Vaerwijck op een duinhelling aan de zuidzijde van het Britspad. Opgetrokken in opdracht van fabrikant Lucien Seeuws (nummer 14) en de gekende kunstschilder Albert Saverys (1886-1964) (nummer 16). Beschermd als monument bij ministerieel besluit van 27/01/2004.