Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

75446 resultaten


ID: 33084 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus

Kerkplein (Zonnebeke)
Georiënteerde, driebeukige, neogotische hallenkerk met verhoogde middenbeuk in 1922-1925 opgetrokken ter vervanging van een laatgotische hallenkerk, welke tijdens de Eerste Wereldoorlog werd vernield. Behoudens enkele wijzigingen werd de kerk naar het vooroorlogse uitzicht heropgebouwd.


ID: 92052 | Bouwkundig element

Orgel kerk Sint-Martinus

Kerkplein (Zonnebeke)
Orgel door Jules Anneessens (Menen) uit 1927.


ID: 33085 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Martinusparochie

Kerkplein 4-5 (Zonnebeke)
Pastorie ten oosten van de kerk. Voortuinje, waarin beuk en esdoorn. Breedhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (mechanische pannen) met rondbogige dakkapel, uit de jaren 1920. Baksteenbouw op arduinen plint.


ID: 33204 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Kleine Ieperstraat 2 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve naar ontwerp van architect M. Dujardin naar verluidt herbouwd in 1924; grosso modo teruggaand op de regionale hoevebouw. L-vormig met wagenhuis, schuur, koestal, varkensstal, melk- en voorraadkamer, paardenstal, privaat en woonhuis; voorliggend erf met bewaarde bakstenen stoep onder afdak op houten pijler; tabaksast en - stelling respectievelijk ten noordwesten en noordoosten.


ID: 33158 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Kleine Roeselarestraat 6 (Zonnebeke)
Kwaliteitsvolle wederopbouwhoeve met accentuering van de streekeigen bouwelementen, voorts echter volledig aansluitend bij de regionale hoevebouw.


ID: 33086 | Bouwkundig element

Onderwijsgebouw

Kloosterlaan 4 (Zonnebeke)
Vleugel met klaslokalen van elf traveeën en twee bouwlagen, restant van een groter schoolcomplex, opgericht als wederopbouwarchitectuur in het begin van de jaren 1920.


ID: 201447 | Bouwkundig element

Gedenkzuil Royal Household Cavalry

Komenstraat (Zonnebeke)
Gedenkzuil voor de ‘Royal Household Cavalry’, een elite-eenheid binnen het Britse leger die in Zandvoorde zwaar slag leverde tijdens de Eerste Slag bij Ieper. Het gedenkteken werd in 1924 onthuld.


ID: 33206 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Komenstraat 10 (Zonnebeke)
Boerenarbeidershuisje middenin wetland, volgens bewoners heropgebouwd in 1927. Toegangswegel en moestuin.


ID: 33207 | Bouwkundig element

Hoeve

Komenstraat 12 (Zonnebeke)
Hoevetje middenin wetland, naar verluidt heropgebouwd in 1922.


ID: 33205 | Bouwkundig element

Kasteelhof

Komenstraat 9 (Zonnebeke)
Aan de straat gelegen wederopbouwhoeve uit het begin van de jaren 1920 grosso modo teruggaand op regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen gegroepeerd rondom een licht verhard erf met resten van bakstenen stoepen en gietijzeren toegangshek tussen pilasters, met ten zuiden boerenhuis en ten noorden dwarsschuur.