Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

789 resultaten


ID: 29907 | Bouwkundig element

Burgerhuis De Zwane

Vlamingstraat 62 (Brugge)
Huis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak. 18de-eeuws uitzicht als verbouwing van laatmiddeleeuwse schermgevel.


ID: 29909 | Bouwkundig element

Stadswoning Cleene Veronycke

Vlamingstraat 64-66 (Brugge)
Dit pand is fasegewijs tot stand gekomen op een diep perceel uitkomend aan de Kraanrei. Huis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak.


ID: 29928 | Bouwkundig element

Stadswoning gedateerd 1568

Wapenmakersstraat 11 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen); van "1568" en "XVc LXVIII", zie vernieuwde cartouches. Verankerde bakstenen trapgevel met blijkbaar herbouwde topafwerking (8 treden + topstuk).


ID: 82252 | Bouwkundig element

Stadswoningen

Wijngaardstraat 24-26 (Brugge)
Huizen van drie/drie (nummer 24) traveeën en drie/twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken. Verbouwing van woonhuis tot horecazaak en twee woongelegenheden tijdens "Kunstige Herstelling" van 1988-1990 naar ontwerp van architect E. Vyncke (Brugge).


ID: 82263 | Bouwkundig element

Burgerhuis Hippodrome Brugeois

Witteleertouwersstraat 29 (Brugge)
Breedhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, de eerste vier linker traveeën door middel van jaarankers gedateerd "1564". Rechts voorzien van een uitbreiding uit 1886 naar ontwerp van E. Temmery. Naam refererend aan de renbaan die in 1893 achter het pand werd gebouwd.


ID: 29948 | Bouwkundig element

Stadswoning Hier was 't Groenhuys

Wollestraat 21 (Brugge)
Verankerde bakstenen trapgevel (9 trappen + topstuk) met gebruik van zandsteen voor kruis- en bolkozijnen, speklagen ter hoogte van de onder-, tussen- en bovendorpels en ornamenten als mascaron, cartouches en jaartal.


ID: 30021 | Bouwkundig element

Stadswoning Sint-Josef

Zuidzandstraat 39 (Brugge)
Diephuis van drie en twee traveeën en heden drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), met mogelijk behouden kern.


ID: 30023 | Bouwkundig element

Laatgotisch gildehuis van de schrijnwerkers

Zuidzandstraat 41 (Brugge)
Laatgotische huizen van respectievelijk drie en twee traveeën en tweemaal twee bouwlagen onder zadeldaken, uit de tweede helft van de 16de eeuw (links) en rechts gedateerd "Anno / 1541", zie vernieuwde gevelstenen. Latere verbouwingen onder meer rechts in 1903 naar ontwerp van architect K. Goegebeur (Brugge) en links in 1966-1967 naar ontwerp van architect R. Platteeuw (Brugge).


ID: 44511 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Amandus

Dries (Buggenhout)
In de oosthoek van de Dries ingeplante georiënteerde kerk te midden van een ovaal voormalig kerkhof omgeven door een lage bakstenen muur en een hoog ijzeren hek aan gietijzeren zuilen vooraan. Eenbeukig schip van zeven traveeën met ingebouwde vierkante westtoren, een smaller koor van twee traveeën met driezijdige sluiting en iets uitspringende sacristie en berging in de oksels. Barok schip en toren opgetrokken uit bak- en zandsteen en laatgotisch koor uit kalkzandsteen, onder leien zadeldaken en klokdak met peervormige bekroning.


ID: 78870 | Archeologisch geheel

Site van het Fort van Bekaf

Bekofstraat 2 (Damme)
In de Brugse stadsrekeningen van 1586-1587, eerste vermelding van een "fort Bekaf" in Oostkerke, mogelijk hetzelfde fort als het "fort van Lembeke" dat in 1584 reeds wordt vermeld. In 1703 wordt een half afgegraven "redoutte de Becaf" vermeld in een verslag van ingenieur Senneton de Chermont, die het wil opnemen in een groot project voor een versterkt legerkamp; deze plannen worden niet uitgevoerd. De redoute behoorde tot het klassieke type van een vierkante redoute voorzien van een gracht, een voorwal en een verdedigingswal