Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6631 resultaten


ID: 23209 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Dorpsstraat 23 (Zonhoven)
Breedhuis van het dubbelhuistype, vier traveeën en één bouwlaag onder steil zadeldak, uit tweede helft 18de eeuw, doch met gevelaanpassingen uit begin 20ste eeuw.


ID: 23210 | Bouwkundig element

Classicistisch burgerhuis gedateerd 1767

Dorpsstraat 40 (Zonhoven)
Classicistisch breedhuis van het dubbelhuistype, vier traveeën en twee bouwlagen onder gebogen zadeldak


ID: 23205 | Bouwkundig element

Huis De Franse Kroon

Dorpsstraat 53 (Zonhoven)
Alleenstaand breedhuis van het dubbelhuistype, vijf traveeën en twee bouwlagen onder gebogen zadeldak, te situeren tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 23208 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Dorpsstraat 9 (Zonhoven)
Breedhuis van het dubbelhuistype met drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 23204 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Quintinus

Heuvenstraat 2 (Zonhoven)
Classicistische kerk, in 1788 voltooid, met integratie van de lage, vroeggotische toren, van de vroegere kerk (eerste helft 15de eeuw). De oriëntatie van de oorspronkelijke kerk werd niet aangehouden voor het classicistisch gebouw zodat de voorgevel, samen met die van het gemeentehuis een pleinwand vormt.


ID: 23206 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Zonhoven

Heuvenstraat 4 (Zonhoven)
Alleenstaand breedhuis van het dubbelhuistype. Classicistisch gebouw van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, gebouwd in 1788.


ID: 23220 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwekapel van 1790

Kapelhof (Zonhoven)
Witgekalkte, bakstenen kapel, gebouwd op een achthoekige plattegrond en afgedekt met een piramidaal dak, uitlopend op een klokkentorentje met uitgewerkt kruis en haan.


ID: 23223 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwekapel van 1753

Kleine Hemmenweg (Zonhoven)
Door een linde beschaduwde, witgekalkte bakstenen kapel.


ID: 33138 | Bouwkundig element

Geluveldmolen

Oude Komenstraat (Zonnebeke)
De Geluveldmolen is een standaardmolen met gesloten voet, die functioneerde als korenwindmolen. Omwille van zijn zeer slechte staat is de molen momenteel gedemonteerd.


ID: 130194 | Landschappelijk element

Twee welkomstlinden Kasteeldreef Leeuwergem

Leeuwergem (Zottegem)
De twee eerste bomen in de kasteeldreef van Leeuwergem zijn welkomstbomen. Twee opgaande zomerlinden die sterk in leeftijd verschillen. De linkse is een enorme boom met een stamomtrek van 460 cm (2007) en behoort tot de oudste bomen in het kasteeldomein (tweede helft 18de eeuw), de rechtse is een jonge boom die er ter vervanging is gekomen. Het aanplanten van welkomstbomen is een zéér oud gebruik waarbij men geloofde dat door de zuiverende werking van de bomen de bewoners van het kasteel beschermd werden van kwade invloeden.