Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6293 resultaten


ID: 71812 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Brugse Steenweg 81 (Brugge)
Lage, verankerde en witbeschilderde baksteenbouw onder pannen zadeldak. Rechthoekige muuropeningen. Het erf, waarop enkele hoogstammige fruitbomen, is aan de straatzijde afgesloten door een meidoornhaag.


ID: 29233 | Bouwkundig element

Proosdij van de kerkelijke heerlijkheid van Sint-Donaas

Burg 1-2, 1B, 2B (Brugge)
Voormalige gerechtelijke zetel van de kerkelijke heerlijkheid van Sint-Donaas; blikvanger vanaf het zuidelijk pleingedeelte. Thans Dienst Pers en Voorlichting van de provincie West-Vlaanderen.


ID: 29234 | Bouwkundig element

Ambtswoning van de Gouverneur

Burg 3-4 (Brugge)
Achteruitgelegen complex bestaande uit de hoofdvleugel van vier traveeën en drie bouwlagen onder gemansardeerd schilddak, visueel geflankeerd door twee zijvleugels van één travee en twee bouwlagen; doch de linker vleugel is feitelijk travee van de achtergevel van de Proosdij en de rechtervleugel is een deel van de zes traveeën brede zijvleugel die tot de Gouverneurswoning behoort.


ID: 302143 | Bouwkundig element

Sociale woonwijk Sincfal

Calvariebergstraat 1-41, Komvest 34A-B, Sint-Claradreef 2-18 (Brugge)
Woonwijk, tussen 1973 en 1982 gerealiseerd naar ontwerp van Vivian Desmet en Jozef Depuydt op de plaats van het gesloopte kapucijnenklooster. Aangepast in kader van het structuurplan en uitgevoerd door een privépromotor en de sociale huisvestingsmaatschappij Brugse Maatschappij voor Huisvesting.


ID: 76972 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Camiel Van den Busschestraat 73 (Brugge)
Halfvrijstaande woning met garage op L-vormige plattegrond, uit de jaren 1940. Oranje baksteenbouw met typische streklagen boven een hoge arduinen plint. Contrasterende, witbeschilderde, doorgetrokken en omlopende lateien. Toegankelijk via buitentrap.


ID: 74775 | Bouwkundig element

Gedenkteken ter nagedachtenis van de bevrijding van Brugge door de   Canadezen

Canadaplein (Brugge)
Gedenkteken ter nagedachtenis van de bevrijding van Brugge door de Canadezen. "Eerste steen gelegd door de Heer G. Durein burgemeester 8-9-1947". Geplaatst in een speciaal daartoe aangelegd plantsoen met veelhoekig grondplan met in het midden een fontein. Een brede gebogen muur van bruinrode baksteen met geïntegreerde zitbank afgedekt met witte natuursteen.


ID: 305832 | Landschappelijk element

Suikeresdoorn als vredesboom

Canadaplein (Brugge)
Het gedenkteken met plantsoen en vredesboom zijn in 1947 ingericht ter nagedachtenis van de bevrijding van Brugge door de Canadezen. De suikeresdoorn is aangeplant als symbool van Canada (op de Canadese vlag staat een esdoornblad afgebeeld).


ID: 77761 | Bouwkundig element

Samenstel van villa's

Canadastraat 14-16 (Brugge)
Samenstel van villa's onder vrij hoge, pannen schilddaken van verschillende omvang en volume.


ID: 83122 | Bouwkundig element

Stadswoning, toegang tot beluik Fort Ghent

Carmersstraat 144 (Brugge)
Drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Toegang tot het beluik via poortje. Gebouwd in 1835-1836. Huidig uitzicht resultaat van consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1979-1981 naar ontwerp van architect P. Viérin (Brugge).


ID: 83124 | Bouwkundig element

Stadswoningen

Carmersstraat 144-148, 154 (Brugge)
Rijwoningen van telkens twee traveeën en één bouwlaag onder doorlopend zadeldak (Vlaamse pannen) met typerende schoorsteenschachten. In kern teruggaand op de 16de of 17de eeuw, met latere aanpassingen.