Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6293 resultaten


ID: 77339 | Bouwkundig element

Kapel en klooster

Kanunnik Decoeneplein 1-2 (Brugge)
Voormalige kapel en klooster, gebouwd circa 1961. De vroegere kapel is nu in gebruik als het ontmoetingshuis "'T COUVENT". Geconcipieerd als zaalkerk met een voorportaal. Voorgevel met boven de ingang beeld van Sint-Thomas van Kantelberg.


ID: 77344 | Bouwkundig element

Geheel met parochiekerk, pastorie, cultureel centrum,   basisschool

Karel van Manderstraat 115, 115A (Brugge)
Functionele, georiënteerde zaalkerk onder plat dak gebouwd in 1963 en ontworpen door architect C. Vastesaeger (Assebroek). Achter de kerk ligt de pastorie gebouwd in opdracht van de Stad Brugge en ontworpen in 1986 door architect Jean-Paul Demoor (Brugge). De basisschool, ontworpen in 1960 door architect R. Van Oyen (Brugge), bevindt zich aan de zuidzijde van de kerk.


ID: 29375 | Bouwkundig element

Stadswoning

Kartuizerinnenstraat 10 (Brugge)
Samenstel van enerzijds een volume met een bakstenen verankerde lijstgevel in historiserende stijl en anderzijds een onderkelderd breedhuis van vier traveeën en drie bouwlagen, mogelijk met oudere kern, maar huidig uitzicht resultaat van een "Kunstige Herstelling" in 1955. Achterhuis met Reigevel van zes traveeën breed en twee en een halve bouwlaag hoog, met een bepleisterde en beschilderde lijstgevel met uitzicht uit de eerste helft van de 19de eeuw, maar 17de-eeuwse kern.


ID: 82061 | Bouwkundig element

Stadswoning

Kastanjeboomstraat 2 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak, uit de 17de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel uit de eerste helft van de 19de eeuw. Zeer verzorgde Reiegevel, gerestaureerd tijdens verfraaiende "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van architect H. Scherpereel.


ID: 82005 | Bouwkundig element

Kloosterkerk van de zusters redemptoristinnen

Katelijnestraat 103 (Brugge)
De voormalige kerk en klooster van de Vereniging Zuster Redemptoristinnen van Brugge, in de volksmond gekend als 'de Ro(de) Nonnen' naar hun klederdracht, is gelegen tussen de Katelijnestraat en de Visspaanstraat.


ID: 82006 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Klooster van de zusters redemptoristinnen met tuin

Katelijnestraat 105 (Brugge)
De voormalige kerk en klooster met tuin van de Vereniging Zuster Redemptoristinnen van Brugge, in de volksmond gekend als 'de Ro(de) Nonnen' naar hun klederdracht, is gelegen tussen de Katelijnestraat en de Visspaanstraat.


ID: 82067 | Bouwkundig element

Stadswoning

Katelijnestraat 150 (Brugge)
Diephuis van twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, uit de 17de eeuw, zie balklagen en achtergevel, doch met verankerde bakstenen trapgevel van 1946 naar ontwerp van architect A. D'Helft (Brugge) naar analogie oorspronkelijke toestand.


ID: 81987 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing van burgerhuizen in eclectische stijl

Katelijnestraat 37-39 (Brugge)
Eclectische eenheidsbebouwing van enkelhuizen volgens spiegelbeeldschema; samen vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, gebouwd in 1898 ter vervanging van twee trapgevels. In 1951, verbouwen van begane grond tot winkelpuien.


ID: 81996 | Bouwkundig element

Klooster

Katelijnestraat 65, 65A (Brugge)
Hotelcomplex, deels ondergebracht in het voormalige kloostergebouw van de alexianen of cellenbroeders. Laatst genoemde orde, ontstaan in de loop van de 13de eeuw, doch pas circa 1475 aanwezig in Brugge en verjaagd uit hun klooster in 1794. Nadien inrichten van gebouwen als militaire gevangenis en magazijn. Vanaf 1841 ingenomen door de broeders der liefde en gebruikt als klooster met school en bejaardenafdeling.


ID: 81977 | Bouwkundig element

Godshuis Spanoghe

Katelijnestraat 8, Stoofstraat 8-10 (Brugge)
Gesticht en gebouwd in 1680 door Francesca Spanooghe als godshuis voor vrouwen. In 1939 zijn nummers 8-10 herbouwd naar ontwerp van architect M. Vermeersch (Brugge). In 1965, aanbrengen van de ingangen aan kant van de Stoofstraat. In 1986, consoliderende restauratie naar ontwerp van architect A. Schrauwen (Brugge).