Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6293 resultaten


ID: 83325 | Bouwkundig element

Herenhuis

Langestraat 58 (Brugge)
Huis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder licht gebogen zadeldak (Vlaamse pannen) gevat tussen twee trapgevels waarvan rechts deels bewaard. 19de-eeuws uitzicht, doch een oude kern, oorspronkelijk afleesbaar van de geprofileerde moerbalken en versierde hardsteen die tijdens restauratie werden gevonden en ook verdwenen. Huidig uitzicht resultaat van "Kunstige Herstelling" in 1972-1974 naar ontwerp van architect P. Galle (Brugge).


ID: 83364 | Bouwkundig element

Godshuis Cobrysse

Leffingestraat 5-11 (Brugge)
Eenheidsbebouwing van enkelhuisjes van twee en drie traveeën en één bouwlaag onder doorlopend pannen zadeldak waarin de schoorsteenschachten de entiteiten aangeven.


ID: 75022 | Bouwkundig element

Hoeve 't Neerhof

Legeweg 290 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen. Boerenhuis van "1770" zie opschrift, doch oudere kern, loodrecht op straat gebouwd.


ID: 75023 | Bouwkundig element

Hoeve De Friesche Schuur

Legeweg 309 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels verhard erf en toegankelijk via een poortgebouw. Aan de straatzijde voorzien van een meidoornhaag.


ID: 75024 | Bouwkundig element

Hoeve De Potterie

Legeweg 327 (Brugge)
Hoeve bestaat uit een woonhuis en een bergschuur met afzonderlijke paardenstal ten oosten van de bergschuur en de varkensstal ten westen ervan.


ID: 75025 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Legeweg 356-358 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels verhard erf.


ID: 75028 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Messem met villa en hoevegebouwen

Legeweg 412, 416 (Brugge)
Domein Messem bestaat nu enerzijds uit een grote villa en anderzijds uit de hoevegebouwen. De woning is ondergebracht in de verbouwde voormalige remisegebouwen met geïntegreerde duiventoren vermoedelijk uit de 17de eeuw. Voormalige duiventoren op vierkante plattegrond, verankerd bakstenen parement met ingewerkt Sint-Andrieskruis. Ten noorden van erf schuur met centrale wagendoorrit. In dit park is het voorste gedeelte een getuige van een landschappelijke aanleg, in het achterste zitten nog structuren van een vroegere Franse geometrische aanleg met onder andere dreefstructuren ronde en centraal punt (vijvertje). In het uiterste zuidoosten een kapel uit 1873.


ID: 302156 | Bouwkundig element

Zwanewijk

Leon de Foerestraat 1-11, Louis de Potterstraat 1-56, 58-72, Paul Devauxstraat 1-28, 29-41 (Brugge)
Volkswijk met 106 gezinswoningen, tussen 1955 en 1958 gerealiseerd door de sociale huisvestingsmaatschappij Brugse Maatschappij voor Goedkope Woningen naar ontwerp van architect Albert Laloo en met aanlegplan van de stedelijke ingenieur G. Bocxstael.


ID: 205257 | Bouwkundig element

Canadabrug met bronzen bizonbeelden

Leopold I-laan (Brugge)
Brug met twee bronzen bizons, gerealiseerd door de Brugse beeldhouwer Octave Rotsaert in opdracht van de Stad Brugge, als een blijvende herinnering aan de bevrijding van de stad door de Canadezen op 12 september 1944.


ID: 305858 | Landschappelijk element

Laanbeplanting van opgaande linden en esdoornen als vredesbomen

Leopold I-laan (Brugge)
De laanbeplanting in de Leopold I-laan bestaat uit lindes en esdoorns en is aangeplant ter herdenking van de bevrijding van Brugge (Tweede Wereldoorlog).