Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6293 resultaten


ID: 77862 | Bouwkundig element

Gekoppelde burgerhuizen

Torhoutse Steenweg 348-350 (Brugge)
Koppelwoning, opgetrokken na de Tweede Wereldoorlog volgens plannen van Ludovicus Goormachtigh, met verhard voorland omgeven door muurtje met buisleuning.


ID: 77864 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteel Nieuw of Klein Tillegem met park

Torhoutse Steenweg 406 (Brugge)
Kasteel "Nieuw (of Klein) Tillegem" gelegen in een deels ommuurd park van circa 2,5 ha, aan straatzijde afgesloten door een smeedijzeren hekken tussen hardstenen hekpijlers. Sinds circa 1995 aangepast tot jeugdverblijfcentrum "De Karmel" van de Chiro.


ID: 77865 | Bouwkundig element

Hoeve

Torhoutse Steenweg 410 (Brugge)
Voormalige kleine hoeve op het primitief kadasterplan (circa 1834) aangeduid als woonhuis omringd door weiland en "land". Volgens het kadaster wordt de toenmalige boerenwoning in 1882 door Edmond le Bailly de Tilleghem omgevormd tot "landgebouw" en wordt er tegenover het huidige woonhuis opgetrokken.


ID: 77872 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Torhoutse Steenweg 601 (Brugge)
Hoeve van het langgeveltype bestaande uit een éénlaagshuis, stal en schuur.


ID: 29850 | Bouwkundig element

Stadswoningen

Twijnstraat 7 (Brugge)
Samenstel van twee panden. Linker pand, barok diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder twee zadeldaken. Trapgevel met cartouches anno/ 1628. Rechter lijstgevel met enkelhuisopstand van 1847 als verbouwing van 17de-eeuwse tuitgevel.


ID: 57889 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Ten Poele

Vaartstraat 51 (Brugge)
De naam van het domein houdt verband met de eerste eigenaar Jan van de Poele die reeds in 1365 als eigenaar wordt vermeld. Het kasteel ligt in een dubbel omwald domein. Het hoofdgebouw, palend aan de omwalling heeft een rechthoekige plattegrond en telt zeven traveeën en twee bouwlagen onder leien schilddaken. Het bijgebouw van twee traveeën en één bouwlaag was vermoedelijk oorspronkelijk in gebruik als portierswoning. Voormalige stallen van 1896. Verder nog laag gebouw met daaraan verbonden een ijskelder. Buiten de omwalling in het publieke park een belvedère of gloriëtte.


ID: 77894 | Bouwkundig element

Bankgebouw

Velodroomstraat 28 (Brugge)
Kantoorgebouw opgetrokken in opdracht van de BAC Spaarbank in 1988-1991 naar ontwerp van de architecten Stéphane Beel en Luc Morel.


ID: 83319 | Bouwkundig element

Brouwerij 't Hamerken

Verbrand Nieuwland 10A-B (Brugge)
In zijn huidige vorm bestaande uit de nog reeds gebruikte brouwerijgebouwen aan de binnenplaats en de voormalige mouterij gelegen aan het Verbrand Nieuwland, heden in gebruik als brouwerijmuseum.


ID: 83473 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Verbrand Nieuwland 27 (Brugge)
Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Jaartal 1675 op de penanten van de bovenverdieping. Huidig uitzicht resultaat van verschillende wijzigingen. Verankerde beschilderde lijstgevel met getrapte top (8 treden + topstuk) boven de drie middentraveeën.


ID: 83474 | Bouwkundig element

Stadswoning

Verbrand Nieuwland 36 (Brugge)
Woning van twee traveeën en één bouwlagen onder mansardedak (Vlaamse pannen); één dakvenster. Huidig uitzicht resultaat van een "Kunstige Herstelling" in 1997 naar ontwerp van architect J. Strubbe (Brugge): herstellen van de gevels in oorspronkelijke toestand.