Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6293 resultaten


ID: 306704 | Bouwkundig element

Woning Veys

Albrecht Dürerlaan 20 (Gent)
Modernistische woning gebouwd in opdracht van Jacques Veys, naar een ontwerp van Eric Balliu uit 1964. De villa werd omstreeks 1972 uitgebreid met een aansluitende garage, volgens plannen van het bureau BARO dat Balliu samen met Johan Baele had opgericht.


ID: 306720 | Bouwkundig element

Woning Vierstraete

Albrecht Rodenbachstraat 76 (Gent)
De woning Vierstraete is een minder bekend, maar erg herkenbaar en bovendien een gaaf bewaard ontwerp van Juliaan Lampens uit 1967. In deze sobere, massieve woning in brutalistische stijl brengt de architect enkele typerende elementen en principes samen, die ook in zijn andere werken voorkomen. De woning is een kangoeroewoning.


ID: 300729 | Bouwkundig element

Woning Hublé

Amand Casier de ter Bekenlaan 35 (Gent)
Alleenstaande woning aanleunend bij de expo-stijl, gebouwd naar ontwerp van de Gentse architect-stedenbouwkundige Marcel Dietens volgens een bouwaanvraag van 1956.


ID: 127437 | Bouwkundig element

Sociale huisvesting en kleuterschool

Amerikalaan (Gent)
Karakteristiek naoorlogs wijkje van 46 sociale woningen, gebouwd als zogenaamde 'paviljoenwoningen' in drie fases tijdens de vroege jaren zestig in opdracht van de stad Gent. De wijk werd volgens een bouwaanvraag van 1970 ten oosten uitgebreid met een prefab kleuterschool.


ID: 20141 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Klooster van Deynze met binnenkoeren

Antonius Triestlaan 12 (Gent)
Voormalig Klooster van Deynze, in 1793 ingericht als Militair Hospitaal. Ook klooster van Sint-Margaretha in Bethlehem. Stichting van een refugiehuis van het Begijnhof van Deinze bij de Sint-Martinuskerk in Ekkergem in 1477. Bouw van een nieuw kloosterpand in 1619-1624. In zijn huidige vorm gaat het om een U-vormig complex gebouw uit eerste helft 17de eeuw geschikt rondom een binnenhof en ten zuidwesten latere, 19de- en 20ste-eeuwse uitbreidingen. Bakstenen gebouw verwerkt met zandsteen van twee bouwlagen onder pannendaken. De onderkelderde westvleugel omvatte eertijds het kwartier van de overste, refter en calefactorium. Aangepast in de 19de eeuw doch met behoud van het 17de-eeuws karakter (traditionele stijl). Het voormalige binnenhof werd ingericht als buurtpark. Op de parking in het noordwesten staan vijf knotpopulieren en enkele opgaande bomen.


ID: 300602 | Bouwkundig element

Ensemble bungalows ontworpen door D. Craet

Armand Bourdonlaan 2-7, 8-10 (Gent)
De Armand Bourdonlaan omvat een geheel van acht bungalows en woningen, ontworpen als een ensemble door de Gentse architect Daniël Craet in de vroege jaren 1960.


ID: 301756 | Bouwkundig element

Tweegezinswoning ontworpen door D. Craet

Armand Bourdonlaan 3-5 (Gent)
Tweegezinswoning, gebouwd naar ontwerp van de Gentse architect Daniël Craet en deel uitmakend van een ensemble woningen door deze architect ontworpen aan de Armand Bourdonlaan in deelgemeente Sint-Denijs-Westrem.


ID: 301757 | Bouwkundig element

Villa ontworpen door D. Craet

Armand Bourdonlaan 7 (Gent)
Villa ontworpen door de Gentse architect Daniël Craet in opdracht van R. Dessomviele, volgens een bouwaanvraag van 1961. De villa maakt deel uit van een ensemble woningen dat deze architect ontwierp aan de Armand Bourdonlaan in Sint-Denijs-Westrem bij Gent.


ID: 307299 | Bouwkundig element

Woning Elewaut

Atletiekplein 7 (Gent)
Halfopen bebouwing, gerealiseerd in opdracht van Etienne Elewaut naar een ontwerp van het Gentse architectenbureau BARO uit 1973. De woning is representatief voor de brutalistische baksteenarchitectuur van dit bureau. Het bakstenen volume omhult een dynamische inwendige structuur van zeven splitlevels.


ID: 307300 | Bouwkundig element

Woning Steyaert

Atletiekplein 8 (Gent)
Halfopen bebouwing, gerealiseerd in opdracht van Dirk Steyaert naar een ontwerp van het Gentse architectenbureau BARO uit 1976. De woning is representatief voor de brutalistische baksteenarchitectuur van dit bureau. Het volume onder een half schilddak omhult een structuur met zeven verspringende niveaus en een open planindeling.