Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6293 resultaten


ID: 205007 | Bouwkundig element

Sint-Amandscollege campus Heilig Hart

Ballingenweg 26 (Harelbeke)
Schoolcomplex uit de 20ste eeuw dat zich uitstrekt tussen de Marktstraat en de Tuinstraat, later opgesplitst in twee verschillende scholen. Aan de Ballingenweg bestaande uit drie afzonderlijke, vrijstaande vleugels gesitueerd aan weerszijden van de straat.


ID: 205371 | Bouwkundig element

Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van de Zeven Weeën

Barzestraat (Harelbeke)
In oorsprong 18de-eeuwse kapel van Onze-Lieve-Vrouw van de Zeven Weeën. In de volksmond het "Brigandskapelletje" genoemd. Op "Brigandszondag", op 28 oktober 1798, werden in de nasleep van de Franse revolutie drie Hulstenaars vermoord op het grondgebied Kuurne.


ID: 205282 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede

Bavikhoofsestraat 47 (Harelbeke)
Kapel opgericht in 1954 ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede. Gebouwd op initiatief van de wijkbewoners tijdens het Mariaal jaar. Voorafgegaan door een perkje.


ID: 205288 | Bouwkundig element

Kerkhof

Bavikhovedorp (Harelbeke)
Kerkhof, gelegen rond de in oorsprong romaanse Sint-Amanduskerk die echter verschillende (ver)bouwfases kende waarvan de meest ingrijpende op het einde van de 19de eeuw.


ID: 205289 | Bouwkundig element

Kerkhofommegang voor de Heilige Maurus

Bavikhovedorp (Harelbeke)
Kerkhofommegang ter ere van de Heilige Maurus, gelegen rondom het kerkhof rond de Sint-Amanduskerk. Eén statie is gelegen aan de westgevel van de Sint-Amanduskerk, de drie andere rondom het kerkhof.


ID: 205009 | Bouwkundig element

Bedrijfsgebouwen

Beversestraat 85, Damweg 10 (Harelbeke)
Bedrijfsgebouwen van het bedrijf Robert Bossuyt, gelegen aan een zijtracé van de Beversestraat en uitgestrekt tot tegenaan de Leie. In het laatste kwart van 19de eeuw ontstaan als vlassite en in de jaren 1930 herbestemd tot tegelfabriek.


ID: 205375 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwkapel

Blauwhuisstraat (Harelbeke)
Onze-Lieve-Vrouwkapel, in de volksmond genaamd "Holvoet's kapel", gelegen links van de erfoprit naar de voormalige hoeve nummer 69. In oorsprong 19de-eeuwse kapel, herbouwd in 1987.


ID: 205012 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwkapel

Broekplein (Harelbeke)
Onze-Lieve-Vrouwkapel, gelegen aan de rand van het plein en deels verscholen in het groen; omgeven door heesters. Gebouwd in 1960 op initiatief van de plaatselijke chiro-afdeling en vandaar in de volksmond de 'Chirokapel' genoemd.


ID: 205380 | Bouwkundig element

Hoeve 't Populierenhof

Brugsesteenweg 17, 15A (Harelbeke)
Voormalige 18de-eeuwse hoeve met losse bestanddelen, eertijds genaamd hof "Cannaert" en heden " 't Populierenhof". Gelegen op de hoek met de Lendeledestraat, bij de grens met de gemeente Lendelede.


ID: 205393 | Bouwkundig element

Masureel International NV

Brugsestraat 37 (Harelbeke)
Grootschalige industriële site Masureel International NV, gespecialiseerd in woningtextiel en gelegen tussen de Brugsestraat, Kantstraat en Kapelstraat, ontstaan in het midden van de 19de eeuw en in 1941 omgevormd en sterk uitgebreid. Ververij gelegen aan de oostzijde van de site, ondergebracht in 1941 in de bestaande stoomzwingelarij. Beton en baksteenbouw onder een platte bedaking met aansluitend een bakstenen, verjongende schoorsteen. Uitbreiding van 1954 is een beton- en baksteenbouw onder een zaagtandbedaking.