Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6669 resultaten


ID: 208050 | Bouwkundig element

Muziekkiosk

Concertplein (Koekelare)
Muziekkiosk uit het einde van de jaren 1980. Vermoedelijk ingehuldigd op 17 juni 1988, samen met de inhuldiging van de dorpskernvernieuwing "De Platse" (zie gedenkplaat op het Marne- of Torrepand, Concertplein).


ID: 208621 | Bouwkundig element

Gedenkplaten militaire oorlogsdoden

Concertplein (Koekelare)
Gedenkplaten ter herinnering aan de militairen uit Koekelare, die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn omgekomen. De gedenkplaten zijn ingewerkt in de westgevel van de Sint-Martinuskerk, links en rechts van het portaal aan het Concertplein.


ID: 208052 | Bouwkundig element

Woon- en winkelcomplex De Platse

Concertplein 1-20, 22-24, Sint Maartensplein 4-12 (Koekelare)
Woon- en winkelcomplex zogenaamd "De Platse", bestaande uit het "Marnepand" (nummers 2-8) ten zuiden en het "Torrepand" (nummers 1-9) ten noorden van het Concertplein.


ID: 208801 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken van 1985

De Wallaart (Koekelare)
Rechthoekige plaat bevestigd tegen een lage, geknikte muur waarin zitbanken verwerkt zijn. Een gebeeldhouwde helm van het Belgische leger is in de muur verwerkt.


ID: 208058 | Bouwkundig element

Kunstwerk

Dorpsstraat (Koekelare)
Kunstwerk van 1996 ter gelegenheid van de 20ste editie van Rock Torhout en als eerbetoon aan de Koekelarenaar Noël Steen. Samenwerking tussen koperbewerker Michel Janssens (Roosdaal) en schriftbeeldhouwer Pieter Boudens.


ID: 208881 | Bouwkundig element

Hoeve in L-vorm

Dweersstraat 1 (Koekelare)
Achterin gelegen hoeve, als site minimaal opklimmend tot 1740. Bestaande uit een vrijstaand boerenhuis en een stal en schuur in gesloten L-vormige opstelling rondom een deels begraasd, deels gekasseid erf met een grote mestput. Toegankelijk via een onverharde oprit, ter hoogte van de hoeve afgesloten door een smeedijzeren hek tussen betonnen pijlers.


ID: 208622 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Fransmansplein (Koekelare)
Oorlogsgedenkteken voor de militaire en burgerlijke doden van de beide wereldoorlogen, ingehuldigd in 1946 en in 1987 heropgericht ten noorden op het voormalige kerkhof rondom de Sint-Martinuskerk. Op een verhoog met drie treden en een plint staat een hardstenen gedenkmuur in de vorm van een drieluik, met verhoogd middendeel en met zware rechthoekige kroonlijst afgewerkt. In het midden is een beeldhouwwerk in vlakreliëf geplaatst. Links en rechts zijn hardstenen gedenkplaten aangebracht. Het gedenkteken werd uitgevoerd door Alph. Bossaert.


ID: 208623 | Bouwkundig element

Heldenhuldezerkje Willemsfonds

Fransmansplein (Koekelare)
Heldenhuldezerkje, geplaatst door het Willemsfonds, op het voormalige kerkhof rondom de Sint-Martinuskerk. Gelegen ten noorden van de kerk (zijde van het Fransmansplein), nabij het gedenkteken voor de militaire en burgerlijke doden.


ID: 208625 | Bouwkundig element

Marmeren gedenkteken van 1978

Fransmansplein (Koekelare)
Marmeren gedenkteken van 1978 voor de in Frankrijk begraven seizoensarbeiders, op het voormalige kerkhof rondom de Sint-Martinuskerk.


ID: 208626 | Bouwkundig element

Windwijzer

Fransmansplein (Koekelare)
Windwijzer die van 1964 tot 1986 boven de Sint-Maartenspomp op het Sint-Maartensplein stond. Ornament door werkhuizen Vandermarliere uit Oostnieuwkerke (Staden).