4050 resultaten


ID: 90 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Kattestraat 77 (Aalst)
Huis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Sobere bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel op arduinen plint, uit het tweede tot derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 115 | Bouwkundig element

Huis De Swarte Penne

Kerkstraat 7 (Aalst)
Huis van twee traveeën en heden vier bouwlagen onder zadeldak met gecementeerde en van imitatiebanden voorziene lijstgevel met arduinen plint, vermoedelijk uit het midden van de 19de eeuw.


ID: 142 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Lange Zoutstraat 45 (Aalst)
In zijn huidige vorm, rijhuis van drie traveeën en drie en een halve verdieping onder zadeldak, vermoedelijk met oude kern, met aanpassingen uit midden 19de eeuw of derde kwart van de 19de eeuw en vermoedelijk latere verhoging.


ID: 156 | Bouwkundig element

Hopmagazijn A. & M. Fache

Majoor Charles Claserstraat 8 (Aalst)
Breedhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak.


ID: 321 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Opwijkstraat 1 (Aalst)
Eénlaags huis gelegen op de hoek met de Nieuwstraat, van respectievelijk vier en drie traveeën onder een afgesnuit zadeldak. Gecementeerde lijstgevel met schijnvoegen voorzien van jaaranker 1846.


ID: 363 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Steenweg op Oudergem 29 (Aalst)
Eenlaagse langgestrekte hoeve van vijf traveeën onder zadeldak, uit het tweede kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde, beschilderde baksteenbouw met lange muurankers, op arduinen plint.


ID: 279 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Vaartstraat 3 (Aalst)
Neoclassicistisch herenhuis van drie bouwlagen en vijf traveeën onder zadeldak, uit midden 19de eeuw tot tweede helft 19de eeuw. Begane grond met imitatiebossage en rechthoekige keldervensters in vlakke arduinen omlijsting. Bel-etage met borstwering met arduinen balustrades gevat tussen gekorniste cordons.


ID: 489 | Bouwkundig element

Herenhuis

Waverstraat 26 (Aalst)
Herenhuis, schuin ingeplant op een hoek met beboomde tuin, en bakstenen ommuring met dienstgebouwen aan de Doktoorstraat. Tweelaags dubbelhuis van vijf traveeën met mezzanino, onder schilddak, vermoedelijk daterend uit midden 19de eeuw.


ID: 303 | Bouwkundig element

Burgerhuizen

Zonnestraat 23-25 (Aalst)
Burgerhuizen onder mansardedak, van drie traveeën en twee bouwlagen, uit het tweede kwart van de 19de eeuw.


ID: 75 | Bouwkundig element

Klooster der zwarte zusters

Zwarte Zustersstraat 6-8, 6A (Aalst)
Kapel met neoclassicistische voorgevel, ingebouwd in de huizenrij; éénbeukige ruimte van twee traveeën met halfrond westkoor. Geschilderde baksteenbouw met schaarse verwerking van arduin. Voormalig klooster; breedhuis van acht traveeën en drie bouwlagen met bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met laatclassicistische inslag uit het eerste kwart van de 19de eeuw, met gebruik van arduin voor de plint, de lekdrempels en de deuromlijstingen.