4050 resultaten


ID: 34986 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Artemeersstraat 2 (Aalter)
Boerenhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen), van 1843 (zie gevelsteentje boven de rechthoekige deur).


ID: 34553 | Bouwkundig element

Hoeve Goed ter Blommen

Bakensgoed 6 (Aalter)
Hoeve van 1827 met gewit boerenhuis onder zadeldak en zijaanbouwsel met varkensstallen onder lessenaarsdak. Ten noordoosten, stal. In de zuidoostelijke hoek van het erf, houten stal onder pannendak. Ten zuiden, dwarsschuur en stallen onder zadeldaken. Mestvaalt voor de stallen.


ID: 34827 | Bouwkundig element

Dorpspomp

Bellemdorpweg zonder nummer (Aalter)
De ijzeren dorpspomp, bevond zich vroeger op het dorpspleintje en staat nu in het kasteelpark.


ID: 34560 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Bellemstraat 59 (Aalter)
Achterin gelegen huisje van één bouwlaag en vier travee onder zadeldak, toegankelijk via een zijstraatje; vermoedelijk daterend uit het tweede kwart van de 19de eeuw.


ID: 34610 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Aalter

Boomgaard 1 (Aalter)
Oorspronkelijk gemeenteschool en -huis; opgetrokken in 1844-45; sedert 1937 enkel gemeentehuis.


ID: 34888 | Bouwkundig element

Hoeve De Pluimstede

Breestraat 7 (Aalter)
Hoeve toegankelijk via een grindpad. Twee notelaars voor het boerenhuis. Woonhuis daterend van circa midden 19de eeuw; zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (zwarte pannen).


ID: 34625 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Corneliusparochie

Brevierweg 8 (Aalter)
Pastorie gebouwd onder leiding van de gebroeders Eugeen en Louis Vuylsteke in 1847 op de plaats van de oude pastorie, daterend van 1616. Voortuintje met ijzeren hek en afsluiting tussen bakstenen pijlers. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.


ID: 34612 | Bouwkundig element

Boerenwoning Melskensgoed

Hageland 4 (Aalter)
Ruime boerenwoning in omhaagd voortuintje van vijf of zes traveeën en één bouwlaag onder overkragend zadeldak met klokkenstoel en windhaan. Op de rechter zijgevel door middel van muurankers gedateerd 1833. Achter het huis overwelfde aardappelkelder met bakstenen deuromlijsting. Ten oosten, achter het huis, stallen; het oorspronkelijke huis.


ID: 34928 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Lentakkerstraat 52 (Aalter)
Hoeve op omhaagde boomgaard. Ten noorden, boerenhuis van acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak; in westelijke zijgevel jaarankers 1833.


ID: 35008 | Bouwkundig element

Goed te Leurebroek

Leurebroekdreef 2 (Aalter)
Hoeve gelegen buiten ronde omwalling (thans enkel sporen van omgrachting en vijver) met rechte populierendreef naar de straat. Grootste hoeve van de gemeente. Vermeld in 1626.