Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

13653 resultaten


ID: 81835 | Bouwkundig element

Herenhuis

Braambergstraat 10, Jozef Suvéestraat 2A (Brugge)
Complex huis oorspronkelijk bestaande uit hoofdvolume aan Braambergstraat en aan de Suvéestraat een schakelvolume waarin mogelijk de keuken was ondergebracht, en een open galerij, diephuis en traptoren die heden (deels) doorlopen over Jozef Suvéestraat nummer 2.


ID: 81840 | Bouwkundig element

Burgerhuis gedateerd 1740

Braambergstraat 17 (Brugge)
Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen met beschilderde, arduinen klokgevel, gedateerd "1740" op de vleugelstukken. Tot 1903, behouden ordonnantie van de begane grond: centrale deur in geprofileerde deuromlijsting, geflankeerd door twee kruisramen met kleine roedeverdeling. In 1992-1996, restauratie van gevel en bedaking naar ontwerp van architect A. Dugardyn (Brugge).


ID: 81841 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Braambergstraat 18 (Brugge)
In zijn huidige vorm, dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder leien zadeldak. Gedateerd "ANNO/ 1528" en "GEBOUWD IN / 1627 / HERSTELD IN / 1893". In 1846, toevoegen van kantelen, dakvenster en verlagen van twee linker vensters; "Kunstige Herstelling" van 1893. Consoliderende restauratie in 1999-2000 naar ontwerp van architect B. Delaey (Brugge).


ID: 81847 | Bouwkundig element

Burgerhuis De Zwaan

Braambergstraat 34 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Hersteld in 1897 onder meer vernieuwen van natuurstenen onderdelen als speklagen, hoek- en negblokken, cartouches en afboording van de geveltop en siervazen. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1982-1983 naar ontwerp van architect L. Dugardyn (Brugge) van de gevel en aanpassen van de begane grond als vierledige pui.


ID: 81834 | Bouwkundig element

Ambachtshuis van de korendragers

Braambergstraat 7 (Brugge)
Voormalig ambachtshuis van de korendragers, zie gevelstenen door M. D'Hondt (eerste kwart van de 20ste eeuw). Diephuis van twee/één travee/ën en twee bouwlagen onder zadeldak. Gerestaureerd in 1892. Verankerde, bakstenen trapgevel (6 treden + topstuk), gebouwd in plaats van houten gevel, op een barokgetinte cartouche van natuursteen gedateerd "1637".


ID: 29230 | Bouwkundig element

Stadswoning met nieuwe winkelpui en achterbouw

Breidelstraat 12 (Brugge)
Oorspronkelijk diephuis uit de 16de eeuw, begrensd door de hier gedempte Reie en brandgang De Garre. Gedeelte aan de Breidelstraat circa 1882 verbouwd tot breedhuis; drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak.


ID: 29456 | Bouwkundig element

Postgebouw

Breidelstraat 3, Markt 5 (Brugge)
Bouwgeschiedenis nauw verbonden met die van het links aanpalend Provinciaal Hof waarmee het een neo-Brugs eenheidsontwerp vormt van de architecten L. Delacenserie (Brugge) en R. Buyck (Brugge) van 1885; in tegenstelling tot het Provinciaal Hof reeds in 1891 voltooid en meteen in gebruik genomen.


ID: 71814 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Brugse Steenweg 111 (Brugge)
Achterin gelegen hoevecomplex, bestaande uit losse bestanddelen rondom een bekiezeld erf, waarvan de gebouwen teruggaan tot de 18de eeuw. Temidden van een weiland en verbonden met de straat door een dreef met populieren. De losse bestanddelen zijn het woonhuis met geïncorporeerde stalvleugel, de schuur met wagenkot, de varkensstal en het bakhuis, het pomphuis en de aardappelkelder.


ID: 74772 | Bouwkundig element

Tuinpaviljoen

Buiten de Smedenpoort (Brugge)
Eenlaagsgebouw onder mansardedak (Vlaamse pannen) gebouwd in 1886. Verankerde baksteenbouw witbeschilderd boven een zwarte plint.


ID: 29239 | Bouwkundig element

Sint-Basiliuskapel en basiliek van het Heilig Bloed, en Criminele Griffie

Burg 13-14 (Brugge)
Gebouwencomplex gelegen in de zuidwesthoek van de Burg. Aan de zuidzijde, de dubbelkapel met beneden de Sint-Basiliuskapel en erboven de basiliek van het Heilig Bloed met de aansluitende Heilige-Kruiskapel ten zuiden; aan de westzijde, het haaks aansluitende eenheidsconcept met het trappenhuis van de basiliek links en de Criminele Griffie rechts; achter laatst genoemde, het museum en de conciërgerie uitziend op de Reie.