Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

13653 resultaten


ID: 82344 | Bouwkundig element

Huis van de Heren van Gruuthuse

Dijver 17A-C (Brugge)
Voormalige patriciërswoning van de heren van Gruuthuse, nu Gruuthusemuseum. Het pand heeft een kern uit de 15de eeuw, in het vierde kwart van de 19de eeuw grondig gerestaureerd door architect L. Delacenserie en met vleugel aan Gruuthusestraat van het eerste kwart van de 20ste eeuw. Aan westkant van de Reie gelegen complex op onregelmatige plattegrond met binnenplaats: de hoofdvleugel met 15de-eeuwse kern op L-vormige plattegrond met hoektoren, in de noordwesthoek conciërgewoning en lapidarium.


ID: 74793 | Bouwkundig element

Herberg 't Godts

Diksmuidse Heerweg 409 (Brugge)
Voormalige herberg. Woonhuis vermoedelijk uit de 17de eeuw, van drie traveeën waaronder twee opkamertraveeën onder pannen zadeldak gevat tussen twee tuitgevels.


ID: 74794 | Bouwkundig element

Herberg Hermitagie

Diksmuidse Heerweg 411 (Brugge)
Huidig gebouwenbestand volgens datering op de gevel van het woonhuis in 1730 tot stand gekomen. Uitbreiding van het woonhuis in 1885 en in 1927. Laag woonhuis van drie traveeën onder pannen zadeldak gevat tussen twee puntgevels.


ID: 74805 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteelhoeve bij kasteel Forreist

Doornstraat 209-213 (Brugge)
De hoevesite bestaat uit verschillende losse bestanddelen. De boerenwoning, met gevel in empirestijl, is uniek voor het agrarisch erfgoed in Vlaanderen. De schuur is 18de-eeuws. De stallen vormen de noordzijde van een ommuurde groentetuin en herbergen een oranjerie. Op het erf van de hoeve en de aansluitende huiskavel zijn telkens met een typische inplanting ook een bakhuisje, een stalgebouwtje en een grondvest van een vroeger schuifje op de grachtomwalling bewaard.


ID: 74806 | Bouwkundig element

Toegangsdreef tot het kasteel Forreist en boswachterswoning

Doornstraat 290 (Brugge)
De eertijds beplante toegangsdreef naar het kasteel Forreist vertrekt vanaf de Gistelse steenweg. De met steenslag verharde dreef bevat langsheen het rechtlijnige gedeelte geen opgaande dreefbomen, langsheen het zwenkende gedeelte staan enkele opgaande parkbomen, waaronder gewone beuken en bruine beuken. De dieper gelegen voormalige boswachterswoning werd volgens het kadaster omstreeks 1894 gebouwd.


ID: 79663 | Bouwkundig element

Herberg

Dorpsplein 12 (Brugge)
Halfvrijstaande éénlaagswoning met dubbelhuisopstand uit het laatste kwart van de 19de eeuw.


ID: 77325 | Bouwkundig element

Stadswoning

Driekoningenweg 19, 17B (Brugge)
Oorspronkelijk een woonhuis met poortingang gebouwd in 1899, later omgevormd tot twee woningen.


ID: 71825 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing

Dudzeelse Steenweg 2-6, 10 (Brugge)
Eenheidsbebouwing, wellicht uit het einde van de 19de eeuw, bestaande uit lijstgevels met horizontaal belijnende cordons en muizentandlijsten.


ID: 71849 | Bouwkundig element

Station van de stoomtram Ter Panne

Dudzeelse Steenweg 125 (Brugge)
Dubbelhuis, wellicht uit het einde van de 19de eeuw met centraal een risalietvormende inkomtravee. Horizontaal karakter wordt benadrukt door arduinen plint en kordons. Segmentboogvormige muuropeningen bovenaan afgewerkt met waterlijstje.


ID: 71851 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning met voorland

Dudzeelse Steenweg 197 (Brugge)
Lage, vrijstaande arbeiderswoning met voorland, uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Verankerde, bepleisterde en grijsbeschilderde lijstgevel voorzien van imitatievoegen.