Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

13653 resultaten


ID: 85866 | Bouwkundig element

Villa De Torre

Memlinglaan 2 (De Haan)
Voormalig hotel van rond de eeuwwisseling, thans gerenoveerd tot horecagelegenheid. Samen met nummer 4 en Koninklijk Plein nummer 1 (zie analoge bouwtrant) gebouwd in opdracht van de Concessiehouders om te worden verkocht.


ID: 85867 | Bouwkundig element

Villa met torenvolume

Memlinglaan 4 (De Haan)
Villa van rond de eeuwwisseling. Samen met nummer 2 en Koninklijk Plein nummer 1, zie analoge bouwtrant, gebouwd in opdracht van de eerste concessiehouders om te worden verkocht.


ID: 54490 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Monica

Monicastraat 17 (De Haan)
In 1897 wordt in de Concessie tussen de Dantelaan en de Montaignelaan de Willibrorduskapel opgericht. De badplaats is echter in volle expansie en heeft nood aan een groter bedehuis. Pierre Borre, advocaat in Brussel en grondeigenaar in De Haan, neemt het initiatief om een kerk te bouwen.


ID: 86007 | Bouwkundig element

Woonhuis

Nieuwe Steenweg 200 (De Haan)
Oorspronkelijk dubbelwoonst in neo-renaissancestijl. Enkelhuizen in spiegelbeeldschema.


ID: 54498 | Bouwkundig element

Villa Kinda en José

Peter Benoitlaan 3-5 (De Haan)
Tweegezinsvilla "VILLA KINDA" (nummer 3) en "JOSÉ" (nummer 5). Volgens kadastergegevens circa 1892, wellicht als vakantiewoning, gebouwd door Jozef Gouweloos, industrieel uit Kuregem.


ID: 214280 | Bouwkundig element

Staakkapel

Polderstraat (De Haan)
Houten kapelletje onder zadeldakje bevestigd aan een betonpaal, beglaasde nis met beeld van Maria met Kind.


ID: 214279 | Bouwkundig element

Kleine hoeve

Polderstraat 3 (De Haan)
Kleine hoeve, wellicht van circa 1900, staat nog niet op 19de-eeuwse kaarten. Witbeschilderde, verankerde baksteenbouw van anderhalve bouwlaag boven een gepekte plint en onder zadeldak.


ID: 54743 | Bouwkundig element

Hubertmolen

Ringlaan (De Haan)
De Hubertmolen is een houten windmolen met gesloten voet, die typologisch afwijkt van de gewone standaardmolen en aanleunt bij de Hollandse wipmolens. Functioneel betreft de molen, die ook maar één zolder telt, een korenmolen. Samen met het molenaarshuis en de tot vakantiewoning verbouwde mechanische maalderij heeft de molen een beeldbepalend ligging aan de Ringlaan.


ID: 214215 | Bouwkundig element

Molenaarswoning bij de Hubertmolen

Ringlaan 89A-B (De Haan)
Molenaarshuisje en bergplaats uit 1914, het interieur van de bergplaats wordt in 1958 naar ontwerp van architect André Uyttenhove (Wenduine) omgebouwd als uitbreiding van het woonhuis.


ID: 54504 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Stationsstraat 12 (De Haan)
Voormalige "Bazar du Coq", in 1910 gesplist met links "Café de l'ancien Coq" (nummer 12). Laatste kwart 19de eeuw en oudste gebouw in de Stationstraat.